SAVEZNICI JAKŠIĆ: Žandarmerija je kriva! ČITAKU: Srbija igra igru!
Foto: Nemanja Pančić, Fonet, Beta

Tačijev i Markov pakleni plan

SAVEZNICI JAKŠIĆ: Žandarmerija je kriva! ČITAKU: Srbija igra igru!

Politika -
Sve što se zbilo na biračkom mestu u OŠ „Sveti Sava” ide na teret Žandarmerije u civilu i njenih pomagača koji su došli da odrade nečasan posao, naveo je poslanik DSS

KOSOVSKA MITROVICA - Nakon što je sproveden pakleni plan poslanika DSS Marka Jakšića i kosovskog premijera Hašima Tačija da zastrašivanjem osujete Srbe da izađu na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, Jakšić i Tačijevi upiru prstom na pripadnike Žandarmerije da su izvršili napad na glasačko mesto u OŠ Sveti Sava.

"Odbacujem navode da su oni koji su bojkotovali izbore izazvali jučerašnje incidente u OŠ „Sveti Sava”. To su uradile osobe u civilu iz Žandarmerije”, tvrdi Jakšić i ističe da je u 15 sati , kako kaže, imao podataka da je bojkot izbora uspeo.

"Naš interes i cilj je ispunjen, a to je bojkot. Sve što se zbilo na biračkom mestu u OŠ „Sveti Sava” ide na teret Žandarmerije u civilu i njenih pomagača koji su došli da odrade nečasan posao", kazao je Jakšić inaglasio da je ranije predstavnika Oebsa Lariju Mileru i predstavnke Kosovske policije obavestio "da se sprema upad, od čega se mi ograđujemo”.

Jakšić je istakao da je izlazak Srba na izbore imao za cilj da „opere vlast u Beogradu od Briselskog sporazuma”, ali im nije uspelo.

U duhu Jakšićevih navoda na svom Tviteru se oglasila i Vljora Čitaku, kosovska ministarka za evropske integracije, koja je takođe navela da su o mogućem upadu, kao i Jakšić, upoznali predstavike međunarodne zajednice.

"Ni jedno glasačko mesto nije bilo zatvoreno. Mnoga od njih na severu su pod napadom organizovane rulje. Koordiniramo akciju sa međunarodnom zajednicom", napisala je ona.

Čitaku je napisala i da "ekstremisti prete glasačima na severu Kosova" i odmah za to optužila Beograd i ustvrdila da "Srbija pokušava da igra uobičajenu igru piromana i vatrogasca".

Šef kosovske diplomatije Enver Hodžaj istovremeno je na svom Tviteru ostavio komentar: "Čestitam narodu Kosova na istorijskim lokalnim izborima. Trenutak afirmacije EU integracija i dobrosusedstva" i ocenio: "Prošli smo test demokratije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track