SEJE SMRT: Bivši policajac Dorner ubio još jednog policajca

SEJE SMRT: Bivši policajac Dorner ubio još jednog policajca

Planeta -
Policajac, koji je prethodno bio ranjen u sukobu sa Dornerom, preminuo u bolnici

LOS ANĐELES - Bivši losanđeleski policajac Kristofer Dorner, koji se tereti za trostruko ubistvo, otkriven je u utorak popodne na Big Ber planini u blizini tog grada, posle okršaja u kome je ubio jednog, a ranio drugog policajca.

Američke televizije prekinule su program i uživo se javljaju sa lica mesta, gde se smatra da se Dorner nalazi, moguće sa taocima.

List "Los Anđeles Tajms" je javio da je jedan policajac, koji je prethodno bio ranjen u sukobu sa Dornerom, preminuo u bolnici.

Prethodno je SiEnEn javio, da je Dorner pre oko dva sata ranio dvojicu policajaca koji su dežurali na putu, pošto su pokušali da zaustave vozilo u kome se on nalazio.

Za sada nema preciznijih podataka šta se tačno događa u reonu skijališta gde se odbegli bivši policajaca najverovatnije krije.

Policajci se nalaze svuda na terenu, i pojačanje stiže , rekla je

portparolka policije u okrugu San Bernardino Sidni Bahman.

Policija sumnja da je Dorner danas oko podneva upao u jednu lokalnu kuću, vezao par ljudi koji su se u njoj nalazili i ukrao njihov pikap kamionet.

U potrazi u ovom trenutku učestvuje više od 200 stotine policajaca.

Dorner se tereti da je u prethodnih deset dana ubio tri osobe, ćerku bivšeg policijskog kapetana koji mu je bio nadređen i njenog verenika, i još jednog policajca, dok je ukupno četvoricu ranio.

Mediji ga opisuju kao veoma utreniranog i opasnog profesionalca, odličnog snajperistu, koji neće prezati da puca u policiju.

On je prethodno, na internetu objavio rat policji u Los Anđelesu , kao osvetu za otkaz koji je dobio 2007. godine.

Naime, sve je počelo kada je Dorner prijavio jednog od kolega da je pretukao osumnjičenog koji je bio osoba sa posebnim potrebama. Posle istrage, interna policijska komisija je ustanovila da prekoračenja sile nije bilo, i Dorner je, zbog kako je rečeno, lažnog prijavljivanja dobio otkaz.

On je, posle toga optužio policiju u Los Anđelesu za rasizam, pošto je Afro-Amerikanac, rekavši da se ništa nije promenilo od početka devedesetih i velikih nereda kada su beli policajci pretukli crnog motoristu Rodnija Kinga.

Policija u najvećem kalifornijskom gradu je sada saopštila da će ponovo otvoriti istragu o Dornerovom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track