Sekirom na policiju, interventna mu pucala u glavu!

Drama u Barajevu

Sekirom na policiju, interventna mu pucala u glavu!

Crna Hronika -
Lekari se bore za život Đorđa R. (20), koji je napao pripadnike Interventne jedinice kada su pokušali da ga privedu zato što je sekirom razbio kola i pucao u dvorištu
1 / 6 Foto: MUP

BEOGRAD - Drama!Policajci Interventne jedinice teško su ranili hicima iz pištolja Đorđa R. (20) u selu Guncati kod Barajeva. Vatreni okršaj odigrao se u noći između petka i subote oko tri sata posle ponoći nakon što je policija izašla na intervenciju kako bi na poziv rodbine obuzdala Đorđa R., koji je mlatarao pištoljem i sekirom.

- Rođaka Đorđa R. prijavila je policiji da je on nasilan i naoružan. Žena je bila uplašena i rekla je da mladić u dvorištu puca iz pištolja i sekirom joj uništava automobil. Na lice mesta odmah je upućena patrola iz Barajeva i interventna ekipa - kaže izvor Kurira iz istrage. Kad je policija PS Barajevo došla na mesto događaja, Đorđe R. je sekirom nasrnuo i na njih.

- Udarao je po službenom vozilu. Policajci nisu mogli da ga obuzdaju. Uplašili su se, izašli iz kola i pobegli. U tom trenutku pojavila se Interventna jedinica. Izjurili su iz vozila i povikali: "Predaj se! Spusti oružje", međutim on je i dalje divljao. Tad su ispalili hitac upozorenja u vazduh, ali Đorđe R. nije reagovao na to - kaže naš sagovornik.

Pomahnitali mladić i dalje je mahao sekirom i pretio policajcima da će pucati u njih.- Nekoliko puta uperio je pištolj u službenike, s namerom da puca. Pripadnici Interventne nisu imali izbora, jedan od njih ispalio je dva hica Đorđu R. u glavu - kaže izvor Kurira.Teško povređeni mladić kolima Hitne pomoći prevezen je u Urgentni centar, gde se lekari bore za njegov život. Prema prvim rezultatima istrage, pripadnici Interventne jedinice nisu prekoračili ovlašćenja time što su pucali u Đorđa R.

Podivljali Mladić je sekirom razbio policijski auto
Podivljali Mladić je sekirom razbio policijski auto

Poznat policiji

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Đorđe R. je odranije poznat policiji.- Protiv njega je podneto više krivičnih prijava zbog razbojništava, teških krađa, drskog i nasilničkog ponašanja - kaže sagovornik Kurira.

Rodbina bez komentara

Porodica povređenog Đorđa R. juče nije bila raspoložena da daje bilo kakve izjave za medije.- On je u teškom stanju, njegov otac je pored njega - bilo je sve što su nam rekli.Komšije kažu da je Đorđe nakon razvoda roditelja živeo sa ocem.- U duši je mnogo dobar, jedino je malo nezgodan kad popije. Samo da bude dobro, svi se molimo da preživi - ispričala je komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track