SELAKOVIĆ SUMNJA: 5.000 glasova odneto na prebrojavanje u Kosovo Polje
Foto: Zo

Rezultati pod lupom

SELAKOVIĆ SUMNJA: 5.000 glasova odneto na prebrojavanje u Kosovo Polje

Politika -
Nadam se da ćemo čuti obrazloženje zašto je to učinjeno, rekao je ministar i dodao da je zadovoljan samim procesom glasanja i da je ponovljeno glasanje proteklo mnogo srećnije i bolje nego prethodno

BEOGRAD - Izbore u severnom delu Kosovske Mitrovice dovodi u sumnju činjenica da je oko 5.000 glasova sinoć odneto u Kosovo Polje, da bi tamo bili prebrojani, ocenio je ministar pravde Republike Srbije Nikola Selaković.

"Nadam se da ćemo čuti obrazloženje zašto je to učinjeno", rekao je on i dodao da je zadovoljan samim procesom glasanja u tri izborna centra u severnom delu Kosovske Mitrovice i da je ponovljeno glasanje "proteklo mnogo srećnije i bolje nego prethodno" (3. novembra).

Na pitanje da prokomentariše puštanje na slobodu trojice Albanaca iz "gnjilanske grupe" koji su optuženi za monstruozne zločine nad Srbima, Selaković je odgovorio da bi trebalo postaviti pitanje odgovornosti za izricanje takve presude.

"Nekako je sasvim čudno da sa 116 godina (zatvora) dođete na nula godina", rekao je on, ističući da ga ne bi začudilo ako bi Albanci zatražili i odštetu za neosnovano zadržavanje u pritvoru. "Vidim da je cela javnost šokirana (tom presudom)", izjavio je Selaković i objasnio da on, kao ministar, nije bio upoznat sa tim predmetom, niti je mogao da utiče na tok tog postupka, kao ni bilo kog drugog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track