VIDEO:Serijske ubice u Ukletoj kući košmara

Noć veštica u Njujorku

VIDEO:Serijske ubice u Ukletoj kući košmara

Planeta -
Pokušali smo da skinemo mitsku fasadu i pokažemo ih kao odvratne ljuske nakaze kakve oni jesu, što je zastrašujuće. To je ono što ih čini stravičnim, rekao je autor izložbe Džon Harlačer

NJUJORK- Povodom Noći veštica koju Amerikanci proslavljaju 31. oktobra u Njujorku će i ove jeseni biti otvorena "Ukleta kuća košmara" (Nightmare Haunted House) čija će tema ovog puta, umesto vampira i duhova, biti serijske ubice.

Posetioci kuće imaju priliku da se sretnu sa nekim od najjezivijih serijskih ubica, u stvari glumcima koji igraju notorne kriminalce poput H. H. Holmsa koji je kost svojih žrtava prodavao u naučne svrhe. Pa onda da uđu u trpezariju Eda Gejna, ubice čija su zlodela inspirisala filmove kao što su "Kad jaganjci utihnu" i "Psiho".

- Živeo je sa roditeljima, babom i dedom u istoj kući, a kada su oni umirali - sekao bi delove mesa i od njih pravio sebi odelo, pretvarajući se u matrijarha porodice- priča Džon Harlačer, reditelj šoua.

Džon Harlačer je režirao uklete kuće svake godine od 2005. Ove godine, ižašao je u susret posetiocima koju su tražili da napravi kuću na temu serijskih ubica, što je veoma osetljiva tema imajući u vidu prave žrtave:

- Pokušali smo da skinemo mitsku fasadu i pokažemo ih kao odvratne ljuske nakaze kakve oni jesu, što je zastrašujuće. To je ono što ih čini stravičnim."

Skot Kozel pokušava da bude iz noći u noć kao Džon Vejn Gejsi, čikaški klovn koji je silovao i ubio na desetine dečaka. Glumac navodi da je video kako i najčvršći posetioci gube razum.

"Prošle nedelje je tip, veći od mene, sa bicepsima veličine moje glave cvilio kao malo dete. Pokušavao je da se popne uza zid kako bi pobegao od mene", priča glumac Skot Kozel.

Organizatori očekuju da ukletu kuću do zatvaranja u novembru poseti 35.000 posetilaca. Ulaznice za ovaj šou koštaju između 30 i 60 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=LpXPfAbkSZw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track