SMAK SVETA: Nikola Rokvić traži spas na Rtnju!

Što je sigurno, sigurno je

SMAK SVETA: Nikola Rokvić traži spas na Rtnju!

Društvo -
Iako tvrdi da ne veruje u majansko proročanstvo o smaku sveta, pevač sa devojkom Bojanom Barović došao na mističnu planinu
1 / 4

RTANJ - Kud svi Turci...Rtanj, planina na kojoj je, prema legendi, jedino moguće preživeti današnji smak sveta, ako je verovati proročanstvu drevnih Maja, sigurno utočište pružio je mnogim turistima iz Srbije, među kojima je i pevač Nikola Rokvić! On je na planinu o čijim se magičnim moćima ispredaju mnoge priče došao sa devojkom, manekenkom Bojanom Barović.Iako tvrdi da ne veruje u majansko proročanstvo, već da je na Rtanj došao povodom današnjeg predavanja u organizaciji Ce­n­tra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“, estradni umetnik se na njemu ipak našao pred sudnji dan.Na pitanje novinara Kurira da li su došli kako bi se spasli apokalipse, i Nikola i Bojana su se nasmejali.- Interesuje nas predavanje. Ma kakav smak sveta - rekli su nam Nikola i Bojana, koje smo zatekli kako šetaju zavejanim Rtnjem.Njih dvoje nisu jedini koji su došli na predavanje grupe koja istražuje magične moći Rtnja, zakazano za danas. Više od sto ljudi juče je pristiglo istim povodom.- Predavanje bi trebalo da bude interesantno. Smak sveta nema veze s ovim - rekao nam je jedan posetilac.Od najava da će stranci koji se plaše za živote okupirati planinu, kao da nema ništa. Čini se, zapravo, da je u toku dana bilo više novinarskih ekipa nego turista.Bez obzira na to, ugostitelji su sve spremili za feštu.- Smak sveta ne treba dočekati praznog stomaka - rekao nam je jedan od njih koji očekuje da ga danas poseti oko 200 turista, koji veruju da će smak sveta preživeti tako što će ih vanzemaljci na Rtnju spasti sigurne smrti.

Ni „s“ od stranaca!Selo Mužinac, na padinama Rtnja, 15 kilometara od Sokobanje, za koje se govorilo da će biti prepuno turista koji čekaju smak sveta, juče je bilo pusto. Meštani se bave svojim poslovima, a za apokalipsu ne haju mnogo.- Nama je sve isto. Kakav smak sveta! Nema ovde nikoga od gostiju. Samo mi starosedeoci - rekao nam je jedan meštanin.Ipak, za doček sudnjeg dana peku se jagnjići, a spremaju se i kuvana rakija i vino. Kafedžije kažu da za svakoga ima ponešto, bez obzira na to da li veruju da će danas svet nestati ili će se život nastaviti uobičajenim tokom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track