SMENJENI ŠEF DB UKRAJINE: Parubij angažovao snajperiste iz bivše SFRJ da pucaju po Majdanu?!
Foto: Youtube

Novi podaci

SMENJENI ŠEF DB UKRAJINE: Parubij angažovao snajperiste iz bivše SFRJ da pucaju po Majdanu?!

Planeta -
Hici su dolazili sa zgrade Filharmonije koju je kontrolisao tzv majdanski komandant Andrej Parubij, koji je posle toga postao zvaničnik ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti, naveo je Aleksandr Jakimenko

KIJEV - Bivši šef Bezbednosne službe Ukrajine Aleksandr Jakimenko, izjavio je za ruski Kanal 1, da su snajperisti koji su ubili desetine ljudi, civila i policajaca, tokom nereda u Kievu, operisali sa zgrada koje su kontrolisale opozicione snage na trgu Majdan. Među snajperistima, kako veruje, bilo je i plaćenika iz bivše Jugoslavije.

"Hici su dolazili sa zgrade Filharmonije koju je kontrolisao tzv majdanski komandant Andrej Parubij, koji je imenovan za sekretara ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane", naveo je Jakimenko. On je dodao da veruje kako je Parubij bio u kontaktu sa specijalcima SAD koji su mu mogli pomoći u koordinisanju napada.

"Nakon što je završen prvi talas napada, mnogi su videli 20 osoba kako napuštaju zgradu. Oni su u rukama nosili vojne torbe za držanje snajpera i automatskih pušaka sa optičkim nišanom", dodaje Jakimenko.

Bivši bezbednjak kaže da operativni podaci govore da su snajperisti bili stranci i da je među njima bilo plaćenika iz bivše Jugosavije i specijalaca iz Ministarstva odbrane Ukrajine.

"Pripadnici "Desnog sektora" i "Svobode" su tražili od mene da iskoristim specijalne jedinice Alfa i očistim zgrade od snajpera. Bili smo spremni da krenemo ali mi je za akciju trebao Parubijev pristanak. U suprotnom bi me pripadnici "samoodbrane" napali s leđa. Pristanak od njega nisam dobio", kazao je Jakimenko.

http://www.youtube.com/watch?v=zwqfrq43lK0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track