OBRAČUN NA MAGISTRALI: Brat Legijinog kuma ubio reketaša, pa taocima pretio bombom!
Foto: Kurir štampano

Ubio mladića, goste držao kao taoce

OBRAČUN NA MAGISTRALI: Brat Legijinog kuma ubio reketaša, pa taocima pretio bombom!

Crna Hronika -
Željko Ivanović upucao Sašu Marjanovića u kafani „Kod Milinka“ u Konjevićima kod Čačka

ČAČAK - Oduzeo život protivniku, pa se latio bombe.

Saša Marjanović (27) iz Čačka ubijen je u ponedeljak oko 20 sati u restoranu „Milinkova kafana“ u Konjevićima kod Čačka. Osumnjičeni za ubistvo Željko Ivanović, brat kuma Milorada Ulemeka Legije Voje Ivanovića, potom je izvadio ručnu bombu i sat i po goste u kafani držao kao taoce. Srećom, drama se završila bez novih žrtava, a Ivanović je uhapšen. Inače, Ivanović je vlasnik udruženja „As taksi“ iz Čačka, u kojem je ubijeni Marjanović imao nekoliko automobila, koje je Ivanoviću davao u rentu. Iako se sinoć na mestu događaja moglo čuti da su Ivanović i mladić kog je ubio bili u prijateljskim odnosima, sumnja se da je razlog likvidacije to što je, navodno, Marjanović pokušao da reketira Ivanovića.Prekid filmaU restoranu, koji se nalazi na magistralnom putu Čačak-Užice, nekoliko minuta pre pucnjave ništa nije ukazivalo na tragediju. Kako saznajemo, Ivanović je sedeo za stolom zajedno s jednom devojkom, a ubrzo potom im se pridružio mladić u kojeg je nekoliko trenutaka kasnije pucao.- Sve vreme su sedeli i razgovarali, kad su se odjednom začuli hici iz pištolja - kaže očevidac, koji je u vreme ubistva sedeo u bašti kafane, i dodaje da se čulo pet do šest pucnjeva.

Stigli su policija i Hitna pomoć, međutim, muškarac koji je ispalio kobne hice izvadio je ručnu bombu i zapretio da će razneti sve goste ako mu se neko približi! Leš ubijenog bio je u kafani, a devojci koja je sedela s napadačem i nastradalim je pozlilo.- Policija je više od sat i po pregovarala sa ubicom. Situacija je bila veoma mučna i napeta, ali se na kraju napadač mirno predao - priča naš sagovornik, vidno potresen krvavim događajem.Hitna pomoćSat vremena nakon pucnjave na mestu događaja počeli su da se okupljaju prijatelji i rodbina nastradalog mladića. Svi su bili u šoku, a pojedini, vidno uznemireni, govorili su da će osvetiti smrt Marjanovića. Pojedinim članovima njegove porodice je pozlilo, pa su oko 22 sata na mesto ubistva stigle i dve ekipe Hitne pomoći, ali i dodatne policijske snage.

NapetoPRETNJE NOVINARIMAJedan od članova porodice nastradalog Saše Marjanovića zapretio je sinoć na mestu tragičnog događaja kamermanu RTS, rekavši mu da će ga „zaklati zubima“ ako uključi kameru. Ekipa RTS je ubrzo potom napustila mesto izveštavanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja