SMS MAFIJA: Krali pare preko Milana Tarota

SMS MAFIJA: Krali pare preko Milana Tarota

Crna Hronika -
Rade Jovičić, jedan od organizatora velike prevare, i njegov saučesnik Dušan Morača, vlasnik TV Duga i TV Astro, zgrnuli su u džep milione evra na račun lažnog vidovnjaka

BEOGRAD - Istraga!Rade Jovičić, koji je uhapšen zbog sumnje da je jedan od organizatora „SMS mafije“, i njegov saučesnik Dušan Morača, vlasnik TV Duga i TV Astro, zgrnuli su u džep milione evra na račun gledanih emisija Milana Radonjića, poznatijeg kao Milan Tarot. Radonjić je poznat po tome što je zasmejavao gledaoce proričući budućnost.- Milan Tarot, koji sebe naziva tarotologom i čarobnjakom, navodno se pojavio na TV ekranima zahvaljujući firmi „Fonlider“, koja je vlasništvo Radeta Jovičića. Njegova emisija počela je da se emituje nakon pogibije Tošeta Proeskog, poznatog makedonskog pevača. Prikazivala se na nekoliko srpskih TV stanica, među kojima je bila i TV Astro - kaže izvor Kurira iz istrage.Gledaoci su, kako bi stupili u kontakt s Milanom Tarotom, okretali dobro poznate brojeve telefona, koji najčešće počinju na 0900. Na kraju meseca čekalo ih je neprijatno iznenađenje - telefonski račun od kog im se vrtelo u glavi.- Istragom će biti obuhvaćen i novac koji su uzeli preko Milana Tarota - kaže naš sagovornik.Podsetimo, Rade Jovičić, Duško Morača i još 16 ljudi uhapšeni su zbog sumnje da su prevarama sa SMS porukama i telefonskim pozivima oštetili oko 163.000 građana za više od 31 milion evra i uzeli 15 miliona evra.

Tarot se nije javljaoReporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s Milanom Radonjićem. Na telefon nam se javila Milanova saradnica, koja je obećala da će mu preneti našu poruku.

Pritvor za 13 osumnjičenih za SMS prevareBEOGRAD - Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je , na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana za 13 osumnjičenih da su putem SMS prevara oštetili više od 160.000 građana za iznos veći od 32 miliona evra, izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je naveo da će se petoro osumnjičenih, koji su pre dva dana uhapšeni, braniti sa slobode.Pritvor je određen Radetu Jovičiću, Radivoju Pušonji, Dušanu Morači, Savi Morači, Ivani Nikolić, Sretenki Morači, Jožici Plevniku, Aleksandri Đerić, Aleksandru Laziću, Zoranu Majdaku, Marku Aćimoviću, Čedomiru Tasovcu i Vladanu Petroviću, rekao je tužilac Radisavljević.Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da će u toku istrage uticati na svedoke ili ponoviti krivično delo.Tužilaštvo će sprovesti istragu protiv 18 osumnjičenih da su organizovanjem lažiranih kvizova i nagradnih igara izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, pranje novca i neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.Sa slobode se brane Vlado Stefanović, Marko Gajić, Marko Šolajić, Jasna Krsmanović, Branko Kostić.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track