SNS: SPS da saopšti da li su propali razgovori sa DS

SNS: SPS da saopšti da li su propali razgovori sa DS

Politika -
Očekujemo da socijalisti vrlo brzo odluče da počnu da razgovaraju sa neprednjacima i da formiramo Vladu Srbije, kaže funkcioner naprednjaka Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Srpska napredna stranka očekuje odgovor Socijalističke partije Srbije da li su razgovori sa demokratama propali, rekao je funkcioner naprednjaka Nebojša Stefanović i dodao da, ukoliko je to slučaj, naprednjaci i socijalisti sutra ili što pre treba da započnu razgovore o formiranju vlade.

"Očekujemo da dobijemo odgovor SPS da li su razgovori koje je imala sa Demokratskom strankom propali i ako je odgovor na to pitanje pozitivan onda očekujemo da već sutra ili što pre započnu razgovore sa SNS, jer smatramo da je 52-53 dana previše za Srbiju da bude bez vlade", naveo je Stefanović u izjavi Tanjugu.

SNS, kako je dodao, nije imala formalne razgovore sa socijalistima oko formiranja vlade, iako je neformalnih razgovora bilo. "Očekujemo da socijalisti vrlo brzo odluče da počnu da razgovaraju sa neprednjacima i da formiramo Vladu Srbije", naglasio je Stefanović.

On je naveo da SNS jedina u zemlji ima dovoljan legitimitet da formira vladu, pogotovo nakon izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, kao i da bi svaka druga vlada, u kojoj naprednjaci ne bi učestvovali, bila loša i ne bi učinila ništa dobro za zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track