TRAŽILI SMO, DOBILI SMO Srbija igra protiv Amerike! Legendarni Greg Popović o meču sa Orlovima: Srbija će učiniti sve da nas pobedi!
Foto: Fiba

Spektakl u najavi

TRAŽILI SMO, DOBILI SMO Srbija igra protiv Amerike! Legendarni Greg Popović o meču sa Orlovima: Srbija će učiniti sve da nas pobedi!

SP KINA -

Trener Drim tima, naše gore list, u Indijanapolisu kao pomoćnih doživeo debakl od naše reprezentacije, a sutra opet ide na megdan “orlovima” Greg Popović, ili Ludi Srbin, kako ga zovu, hodajuća je trenerska legenda, koja će sutra morati da se suprostavi svojim Srbima!

Specijalni izveštači Kurira iz Kine: Predrag Gajić i Dado Đilas

Francuska je senzacionalno izbacila Amerikance u četvrtfinalu Mundobasketa i tako ćemo gledati sudar giganata, ali, gle čuda, ne u finalu, već u razigravanju za 5. mesto. Srbija je tako ostala bez direktnog plasmana na Olimpijske igre, ali bar može da popravi utisak u meču sa Drim timom.

- To je još jedna utakmica, oba tima će pokušati da pobede – kratko je rekao Pop o okršaju sa „orlovima“ očigledno razočaran porazom.

- Svaki poraz bori, a ovaj posebno. Ponosan sam momcima koji su ovde jer oni ti koji su istrčali na teren večeras. Ne treba pričati o onima koji nisu hteli da igraju. Francuzi su zaista bili dobri, imali su mentalnu snagu i to treba poštovati – dodao je.

Ne postoji čovek u profesionalnom sportu koji je toliko dugo na čelu nekog kluba od njega. Već 22 godine predvodi San Antonio Sparse, a u Kinu je stigao kao „kouč“ Drim tima. Kažu nikad slabijeg, pa ispada da je Pop prva zvezda ove ekipe.

Uostalom, ima pet šampionskih NBA titula, ali i gorko iskustvo koje su mu priredili njegovi Srbi 2002. i Indijanapolisu, pošto je tada bio pomoćnik Džordžu Karlu.

Donovan Mičel u frci: Nije Srbija samo Jokić

Donovan Mičel, zvezda Jute, svestan je da sutra Drim tim čeka težak posao.

- Srbiija ima odlične igrače, ali mi ćemo biti spremni. Jasno je da je Jokić veoma dobar, da Srbija ima izuzetno talentovan tim. Nije lako kada izgubite ovakav meč, ali moramo da se saberemo i damo sve od sebe – rekao je Mičel.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track