SPLIT:Edi Mišić zvanično optužen za ubistvo Meksikanke

Podignuta optužnica

SPLIT:Edi Mišić zvanično optužen za ubistvo Meksikanke

Crna Hronika -
Splitsko Županijsko tužilaštvo zvanično je podiglo optužnicu protiv Edija Mišića zbog sumnje da je prošle godine na Marjanu ubio Meksikanku Selene Macedo

SPLIT - Županijsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 29-godišnjeg Edija Mišića zbog ubistva 31-godišnje Meksikanke Selene Macedo, prošlog leta na splitskom Marjanu. Mišić, kome za ovaj zločin preti zatvorska kazna od 40 godina, devojku je zaklao, a policija nikada nije ustanovila zbog čega je to učinio.

Telo je pronađeno dva dana nakon što je Selenin brat prijavio njen nestanak.

Policija je mesec i po dana istraživala različite tragove i informacije, nizale su se razne teorije, ubica je tražen čak i u Novom Sadu, sve dok početkom oktobra nije priveden mladić iz splitskog kvarta Smrdečac.

Mišića su sa zločinom povezali krvavi ruksak i nož kojim je ubijena Selena. Pretpostavlja se da je stvari sakrio nakon ubistva uveren da niko neće pronaći njegovo skrovište na Marjanu, ali se prevario, preneli su splitski mediji.

Veštačenja su pokazala da su Mišićevi biološki tragovi nađeni na pokojnici.

Bilo je to i više nego dovoljno da se optužnica podigne nepuna četiri meseca nakon njegovog privođenja.

Mišić je dve sedmice proveo na posmatranju u psihijatrijskoj klinici na Vrapču.Pronađene su mu dve ciste na mozgu, a odbrana je, kako se navodi, tražila dodatna veštačenja da se utvrdi da li je to možda dovelo do promene ličnosti, ali je sud taj zahtev odbio.

Mišić je danas izveden pred istražnog sudiju i tom prilikom je, kako navode mediji, bio zamišljen, ali u dobroj formi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track