ORLOVI NA 15.000 NAVIJAČA: Ajmo, ajde, sad u finale!
Foto: AP/Virginia Mayo

IZAZOV PRIHVAĆEN

ORLOVI NA 15.000 NAVIJAČA: Ajmo, ajde, sad u finale!

Ostali sportovi -

Udri jako! Odbojkaške reprezentacije Srbije i Francuske boriće se večeras (21.00) u Parizu za mesto u finalu Evropskog prvenstva

Nepune tri sedmice prošle su otkako su srpske odbojkašice u antologijskom finalu savladale Tursku (3:2) u Ankari, nošenu na krilima više od 14.000 navijača sa tribina.

Sada je red na odbojkaše da izađu na kraj s domaćinima Evropskog prvenstva i ućutkaju svih 15.000 ljudi, koliko se očekuje u Parizu. Izabranici Slobodana Kovača večeras od 21 biju bitku za finale Evropskog prvenstva. Bitku iz koje mogu da izađu samo kao pobednici. Jer sve prognoze kažu da će se za zlato boriti upravo Francuzi.

Ali neka prognoza na strani, vreme je da „orlovi“ na terenu pokažu da umeju da se izbore s pritiskom. I da umeju da igraju odbojku bolje od domaćina.

foto: AP/Virginia Mayo

Među iskusnijima u timu svakako je Marko Podršačanin, momak koji je mnogo puta u karijeri vodio bitke slične onoj koja ga večeras očekuje.

- Ulogu favorita prepuštam Francuzima, jer su, uz Poljake, najviše pokazali na ovom šampionatu, a i domaćini su - kaže Podraščanin, pa komentariše i činjenicu da se sa saigračima iz reprezentacije preselio iz Antverpena u Pariz: - Na nama je da se odmorimo pred meč, adaptiramo na novu halu, pokušamo da ih napadnemo, napravimo iznenađenje i uđemo u finale!

U polufinalu Evropskog prvenstva u odbojci Srbija se večeras (21.00) sastaje s Francuskom, koja je favorit za prolaz u finale. Kvota na Trokolore je 1,30, dok pobeda Orlova nosi kvotu 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Francuska.

Kurir.rs / Gojko Filipović

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track