KVOTE ZA PARTIZAN - ZVEZDA Gordić na Brauna, Jaramaz ili Beron najefikasniji
Foto: Starsport©

KVOTE ZA PARTIZAN - ZVEZDA Gordić na Brauna, Jaramaz ili Beron najefikasniji

Sport -

Košarkaši Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u prvom ovosezonskom večitom derbiju, koji je na programu od 20 sati u okviru 7. kola ABA lige.

Večiti rivali dočekuju ovaj meč sa učinkom 4-2 na Jadranu i posle evropskih poraza. Partizan je nekako bolje krenuo sezonu pa je došlo do "štucanja", Zvezda je lošije krenula i podigla formu, ali je sada prilično uzdrmana.

Crno-beli su kao domaćini i favoriti u velikoj meri, pa je Meridianbet kvota 1.56 da će slaviti na svom parketu. Trijumf crveno-belih predstavljao bi blago iznenađenje i zato je "dvojka" čak 2.28.

Šta je još i te kako važno za vaš dobitan derbi tiket?

Zanimljivo je to što će derbi biti odigran u "Areni", prvi put još od 2009. godine kada je jedini do sada odigran u najvećoj dvorana na Balkanu. Tada je Partizan pred nešto više od 10.000 gledalaca slavio sa 64:58 u polufinalu fajnal-fora regionalnog takmičenja.

Ako se istorija donekle ponovi što se tiče malog broja poena i ukupno bude između 131 i 140 poena, to možete naplatiti lepom kvotom 4.80.

Šta kaže tradicija? Računajući samo poslednjih godinu dana, Partizan i Zvezda odigrali su 10 mečeva u ABA ligi, KLS i Kupu Radivoja Koraća. Od poslednjih pet susreta čak četiri su pripala Zvezdi koja vodi sa 7:3 u pomenutih 10 utakmica.

Uspešniji su crveno-beli i na poslednjih pet okršaja kada je Partizan bio domaćin, dobili su tri duela. Zato nije loše probati Meridianbet kvotu 4.92 na pobedu Zvezde i ukupno manje od 151.5 poena (2 i manje).

Derbi je sigurno utakmica u kojoj ne važe prognoze, u kojoj zaista važi ona fraza da nema favorita. Može neko taktičko rešenje da odluči, ali su mnogo češće daleko bitniji voljni momenat, veća želja i borbenost, odnosno inspiriacija pojedinaca.

Ikona i kapiten Partizana Novica Veličković je rekao da je to i najlepša utakmica za njega. Njegova uloga je neprocenjiva u ovakvim mečevima, ali se očekuje da Rašon Tomas prednjači na parketu i kvota je 4.50 da će biti najbolji strelac.

Sigurno da ovo nije najbitniji derbi u sezoni, ali je derbi uvek stvar prestiža i ponosa. Na strani Partizana su iskustvo trenera Trinkijerija naspram Gavrilovića, i sigurno podrška sa tribina jer je domaćin, dok bi Zvezda šansu mogla da traži u reketu.

Meridianbet vam je, naravno, spremio i specijal za večiti derbi sa zanimljivom ponudom. Više ili manje asistencija, skokova, faulova, trojke u procentima, ko pobeđuje u svakoj četvrtini...

Što se tiče samih aktera, da će Jaramaz postići više poena od Berona kvota je 2.50, a ako pogodite da će Gordić i Lorenco Braun podeliti isto asistencija, kvota je 3.30.

Čeka nas prvi derbi u Areni posle 10 godina, verovatno i rekord posećenosti najveće utakmice srpske košarke, a ishod ćemo saznati nešto posle 22 časa.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track