(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ PONOSAN: Lepo je biti Srbin u ovom trenutku
Foto: Fonet

Najveći izazovi tek slede

(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ PONOSAN: Lepo je biti Srbin u ovom trenutku

EP Košarka -
Imamo još vremena da kristališemo igru, ispravimo greške i radimo na koncentraciji, jer nas čekaju ozbiljne stvari i jaki protivnici, poručio srpski selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je nakon trijumfa nad Italijom (101:82) i osvajanja prvog mesta u grupi B da njegovom timu tek predstoji teške utakmice na prvenstvu Evrope.

"Prošli smo grupu, to je najvažnije, skor nije bitan, ali mogu da kažem da je lepo biti Srbin u ovom trenutku. Imamo još vremena da kristališemo našu igru, ispravimo greške i radimo na koncentraciji, koja je preko potrebna, jer nas čekaju ozbiljne stvari i jaki protivnici", rekao je Đorđević novinarima u Berlinu.

On je dodao da će ekipa pokušati što pre da zaboravi grupni deo takmičenja, iako je zadovoljan dosadašnjim partijama.

"Znamo svoje slabosti, pokušavamo da ih ispavimo. Momci imaju izvanredan odnos prema igri, dali su sve od sebe i to unosi mir i staloženost pred nastavak takmičenja. Ima, naravno, kvlalitetnih stvari, međutim, nije bitna samo dobra igra, ja bih voleo i da ne igramo lepo, a da izborimo plasman na Olimpijske igre u Riju", poručio je Đorđević.

Protivnik srpskih košarkaša u osmini finala biće selekcija Finske, koja je zauzela četvrto mesto u grupi A.

"Od ovog trenutka razmišljamo samo o Finskoj. Ostavili smo dobar pečat u Berinu, solidan nivo košarke, momci su se kao tim ponašali izvanredno i čestitam im na tome. Znamo zašto smo trenirali i šta želimo, ali moramo da idemo korak po korak, kako bismo otišli što je moguće dalje", rekao je Đorđević.

On je pohvalio igru kapitena Miloša Teodosića na utakmici protiv Italije.

"Miloš polako ulazi u zadovoljavajuću formu, to mu je falilo posle povrede. Igrali smo protiv snažnog protivnika, iako za Italijane nije nastupio Belineli. Imaju dosta sadašnjih i budućih NBA igrača. Bio je ovo dobar ispit za odbranu tima, nismo menjali koncept u defanzivi, iako se radilo o specifičnom protivniku", objasnio je Đorđević.

Meč osmine finala prvenstva Evrope između košarkaša Srbije i Finske igra se u nedelju u Lilu, a satnica će biti određena naknadno.

http://www.youtube.com/watch?v=s30j3l5F3Ig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track