KURIR S TUNISKIM TAKSISTOM: Obećao sam deci - dovešću vam orlove!

Ekskluzivno

KURIR S TUNISKIM TAKSISTOM: Obećao sam deci - dovešću vam orlove!

EP Košarka -
Šokirao sam se kad su pristali. Pa znate kad bi to uradio neki francuski igrač, nikad! Svima su nam se Srbi uvukli u srce, moji klinci su presrećni, kaže simpatični Tunišanin Murad Bensalem

On je sve samo ne običan taksista! Odvezao je reprezentativce Srbije do svoje kuće, toplo ih ugostio i uvukao se u srce kompletnoj srpskoj naciji. Kurir je u gradiću pored Lila pronašao sada već čuvenog tuniskog taksistu koji je svojim potezom oduševio Kalinića, Raduljicu i Ercega.

- Neverovatno. Da li je to moguće? Toliko sam srećan kad vidim šta se u Srbiji piše o meni da poželim da se preselim kod vas - ovim rečima, uz širok osmeh obratio nam se Murad Bensalem dok smo mu pokazivali tekst na sajtu Kurira o njemu i košarkašima i prevodili komentare.Murad je doveo prijatelja, takođe taksistu iz Tunisa, koji mu je prevodio pitanja s engleskog na francuski. Žarko smo želeli da čujemo kako je došlo do toga da dovede srpske košarkaše u svoj dom:

- Moji sin i ćerka su čuli da su u hotelu koji se nalazi u sektoru gde taksiram smešteni košarkaši. Želeli su da ih vodim sa sobom kako bi se slikali s njima, ali nisam to mogao da uradim. Zato sam uradio nešto bolje, doveo sam im igrače kući (smeh).

Kao u filmu „Taksi“... Murad i „pežo 407“
Kao u filmu „Taksi“... Murad i „pežo 407“

Nismo mogli da se ne nasmejemo na to i upitamo kako je uspeo da ih ubedi da pođu kod njega:

- Lepo, upitao sam ih da dođu kod mene nakratko na kafu i kolače i rekao da bi moja deca želela da ih vide. Njihov odgovor je bio: „Super, idemo kod tebe“. Ostali su oko pola sata. Bio sam presrećan, ali i potpuno šokiran. Realno, kad bi neki francuski košarkaš pristao tako da dođe kod mene, srpski igrači su me ostavili bez reči.

Dolazite kući s trojicom košarkaša i šta se dalje dešava, pitamo ga:

- Deca su oduševljena. Prvo su rekli: „Tata, zašto su ove čike ovoliko visoke?“ Ne mogu rečima da opišem koliko su se ta trojica momaka uvukla u srce celoj našoj porodici. Jutro posle deca me pitaju: „Tata, kada ćeš opet da nam dovedeš naše visoke drugare?“Srpski prijatelj poreklom iz Tunisa rođen je u Francuskoj, gde živi već nekoliko decenija. Kaže, sada ima još jednu državu kojoj pripada.

- Srbija! Srećan sam do neba što me srpski narod smatra prijateljem. Daj mi još jednom da vidim šta to pišu u vestima - moli nas ovaj veliki čovek.

Kurirov sajt se usijaoČITANIJI SAM OD ĐOKOVIĆA? LAŽETE!Murad je čuo za Novaka Ðokovića, pa smo mu pomenuli da se o njegovom potezu s košarkašima više čitalo na internetu i od Ðokovićevog osvajanja US Opena.- A ne, ne... Vi se baš šalite lepo sa mnom. Ja čitaniji od Ðokovića, ha-ha. Dobra fora - izusti Murad i zamalo se ne sruši sa stolice kad mu pokazasmo i podatak koji to potvrđuje. Upitali smo Murada da li bi voleo da odgleda bar jednu utakmicu Srbije na Evropskom prvenstvu.- To bi bilo sjajno. Mnogo, mnogo bih voleo da budem na jednom meču s porodicom na tribinama na utakmici Srbije - rekao nam je Tunišanin, na šta smo mu odgovorili da ćemo na sve načine pokušati da mu nabavimo ulaznice.- Vauuu, to bi bilo prelepo. Većeg navijača od mene teško da bi imali - dodao je.

DoživljajRADULJICA: PAMTIĆU OVO CEO ŽIVOTRaduljica nam je otkrio da se nisu baš napričali, ali da je ipak bilo super:- Taksista nas je prepoznao i pozvao nas da se slikamo sa njegovim sinom, pa su tu pali ta kafa i ti kolači. Nisam razmenio nijednu reč jer priča francuski, već sam samo zaključivao šta pričaju. Tako neki događaj ostane urezan za ceo život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track