(VIDEO) TREĆI PORAZ UKRAJINACA NA EP: Poljaci pobedom stigli na megdan Švajcarcima
Foto: Reuters

Poznat prvi par osmine finala na EVRU

(VIDEO) TREĆI PORAZ UKRAJINACA NA EP: Poljaci pobedom stigli na megdan Švajcarcima

Francuska 2016 -

Fudbalska reprezentacija Poljske pobedila je selekciju Ukrajine 1:0 u meču trećeg kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Jedini gol na utakmici postigao je Blaščikovski u 54. minutu. Ukrajina je imala veći posed lopte tokom većeg dela meča, ali je Poljska stigla do pobede.U drugom meču poslednjeg, 3. kola grupe C, Nemačka je pobedila Severnu Irsku 1:0. Prvo mesto na tabeli zauzela je Nemačka sa sedam bodova, dok je Poljska druga sa takođe sedam bodova. Nemačka je prva zbog bolje gol razlike. Severna Irska je treća sa tri boda, dok je Ukrajina poslednja bez bodova.Nemačka i Poljska su se plasirale u osminu finala, dok Severna Irska čeka ishod u ostalim grupama i nada se plasmanu u dalji tok takmičenja kao trećeplasirana ekipa. Ukrajina je završila takmičenje na EP.Nemačka će u osmini finala igrati sa trećeplasiranom selekcijom iz grupa A, B ili F. Poljska će igrati sa Švajcarskom.

TOK MEČA:90+4. minut - Kraj utakmiceUtakmica je završena. Poljska je pobedila Ukrajinu 1:0.90. minut - Utakmica je produžena za 4 minuta80. minut - Još 10 minuta do kraja utakmice

74. minut - ŠANSA za POLJSKU! Milik je posle prekida "kresnuo" loptu glavom, ali je ona otišla pored gola.

56. minut - ŠANSA za POLJSKU! Umalo 2:0, ali nije, jer je Kapustka šutirao pored gola kada je izašao pred golmana Pjatova.

54. minut - GOOOLLL - 1:0 za POLJSKU! Strelac Blaščikovski, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Odlično se oslobodio čuvara i levom nogom snažno i precizno pucao sa 12, 13 metara.

49. minut - ŠANSA za UKRAJINU! Ukrajinci su bolji i u uvodu drugog poluvremena. Zinčenko je imao priliku posle centaršuta sa leve strane, ali je glavom poslao loptu preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 0:0! Ukrajinci su bili bolji rival iako za njih ovaj meč nema rezultatski značaj.

18:32 - Lepa Marta opet uz Poljake

21. minut - Lepo se Levandovski oslobodio čuvara na ivici šesnaesterca, ali onda nije uputio dobar šut.

20. minut - Posle uvodnog pritiska Poljaka, Ukrajinci već neko vreme bolji rival.

17. minut - VELIKA ŠANSA ZA UKRAJINU! Jarmolenko je išao sam ka golu Poljske, imao je vremena da se namesti i razmisli gde će da šutira, a na kraju šutirao je očajno.

3. minut - VELIKA ŠANSA za POLJSKU! Šta je promašio Levandovski! Sa desetak metara usamljen loptu je poslao pored gola posle centaršuta sa levog krila.

1. minut - Utakmica je počela.

17:58 - POLJSKI I UKRAJINSKI NAVIJAČI POTUKLI SU SE PRE MEČA!

Meč između Poljske i Ukrajine igra se na stadionu "Velodrom", a sudi Norvežanin Sven Odvar Moen.

SASTAVI:

UKRAJINA: Pjatov - Fedeckij, Kučer, Kačeridi, Butko - Stepanenko, Rotan - Jarmolenko, Zinčenko, Konopljanka - Zozulija

POLJSKA: Fabijanski - Cionek, Glik, Pazdan, Jedržejčik - Jodlovjec, Krihovjak - Kaputska, Zjelinski, Milik - Levandovski

17:50 - Ukrajinci bolji u međusobnim duelimaUkrajina i Poljska sastajale su se šest puta, počev od 2002. Poljska je dobila samo prvi meč, 3:1 u gostima, a Ukrajina je bila bolja tri puta, uz dva remija.

17:45 - Ševčenko preuzima Ukrajince?Ukrajincu su već ispali sa EP, ali vest dana dolazi iz njihovih redova. Selektor Fomenko je već bivši, a očekuje se da reprezentaciju preuzme legendarni Andrej Ševčenko.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17:40 - Reprezentacije Poljske i Ukrajine zajedno su u prethodna dva kola postigle jedan gol! Učinio je to Poljak iz Ajaksa Arkadiuš Milik za pobedu protiv Severne Irske. Međutim, Milik je bio tragičar u duelu sa Nemačkom kada je promačio dve najveće šanse na utakmici.

17:35 - Podsetite se dosadašnjih mečeva u Grupi C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja