DAČIĆ: Političari i partije ne žele da im se zviždi na stadionu pa se udvaraju huliganima

Mora da se uvede red

DAČIĆ: Političari i partije ne žele da im se zviždi na stadionu pa se udvaraju huliganima

Fudbal -
Premijer Srbije koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je da niko od političara "neće da mu se zviždi na stadionima", ali da tome mora da dođe kraj

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su se političke partije godinama "udvarale" huliganima i da zato incidenti na utakmicama ne treba nikoga da iznenade.

"Ispada kao da smo sad iznenađeni da postoje mafijaške i kriminalne grupe, a godinama i decenijama unazad se svi udvaraju tim grupama, pa i moja partija (SPS) je vodila ponekad politiku udvaranja nacionalizmu i šovinizmu jer je to bilo moderno i popularno kada trebaju glasovi", kazao je Dačić novinarima na jednom međunarodnom skupu u Beogradu.

Dačić koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je da niko od političara "neće da mu se zviždi na stadionima", ali da tome mora da dođe kraj. Premijer je dodao da Srbija "nije Divlji zapad" i da mora da se uvede red. Naveo je da je neophodna široka saglasnost u društvu da bi se problem huliganizma rešio, a potrebna je i analiza zakona.

Na pitanje zašto problem s huliganima ne reši sada, Dačić je kazao da nije ni rekao da problem ne može da se reši i da se sadašnja Vlada Srbije neće ponašati kao prethodna koja je zazirala od problema huligana.

"Da li vi znate ko je dobio nagradu za razvoj demokratije 2000. godine? Pa, "Delije" (navijači Crvene zvezde). Oni su tada bili nosioci demokratskih promena", kazao je Dačić.

Poslednjih nedelja učestali su incidenti, a neredi su eskalirali pre i za vreme utakmice Crvena zvezda-Partizan u subotu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track