UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Danko Lazović ima jaku distorziju zgloba
Foto: Paritzan

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Danko Lazović ima jaku distorziju zgloba

Fudbal -
Koleno mu nije povređeno, saopštio je Partizan

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Traore izabrao Menhengladbah, u Borusiji oduševljenisa Borusija iz Menhengladbaha saopštila je da će fudbaler Štutgarta Ibrahim Traore od sledeće sezone nastupati za taj klub.Traore će sa Borusijom potpisati četvorogodišnji ugovor. Francuz, poreklom iz Gvineje, u Štutgart je došao 2011. godine kao slobodan igrač iz Augzburga. On je za Štutgart do sada odigrao 71 utakmicu i postigao šest golova.

22:50 - Juventus lako dobio Udineze i primakao se tituli Fudbaleri Juventusa sigurno koračaju ka odbrani titule prvaka Italije pošto su večeras na gostujućem terenu lako savladali ekipu Udinezea sa 2:0. Poslednji meč 33. kola Serije A odlučen je već nakon 25 minuta, a protivničku mrežu zatresli su Đovinko i Ljorente. U nastavku susreta na stadionu Friuli torinska "Stara dama", predvođena majstorom na sredini terena Andreom Pirlom, bez problema je kontrolisala igru i rutinski sačuvala prednost za 28. pobedu ove sezone.Kao starter u ekipi Udinezea srpski internacionalav Dušan Basta odigrao je svih 90 minuta, dok je golman Željko Brkić presedeo na klupi.Pet kola pre kraja italijanskog prvenstva Juventus na čelu tabele ima osam bodova prednosti nad ekipom drugoplasirane Rome, dok je Udineze ostao na 14. poziciji.

22:20 - Danko Lazović ima jaku distorziju zgloba

Napadač fudbalskog kluba Partizan Danko Lazović na subotnjoj utakmici sa Javorom u Ivanjici zaradio je jaku distorziju skočnog zgloba, dok je golman Milan Lukač doživeo lakšu povredu mišića ramena, pokazali su današnji lekarski pregledi."Lazović ima jaku distorziju skočnog zgloba, a koleno mu nije povređeno. Nalazi se na fizikalnoj terapiji. Kod Lukača je u pitanju lakša povreda mišića ramena i on je takođe na fizikalnoj terapiji", saopštio je beogradski klub.21:40 - Dumars više nije generalni menadžer Detrit Pistonsa Dosadašnji generalni menadžer Detroit Pistonsa Džo Dumars povukao se sa te funkcije, a u klubu će sada ostati jedino kao savetnik.Dumars je biran kao 18. pik na draftu 1985. godine – potom je 14 sezona proveo u Pistonsima kao igrač, a onda još 15 kao funkcioner i za to vreme osvojio je tri prstena (1989, 1990, 2004) Dumars je u Srbiji ostao upamćen kao čovek koji se zalagao za draftovanje Darka Miličića uprkos protivljenju tadašnjeg trenera Lerija Brauna.21:20 - Švajnštajger želi da osvoji Svetsko prvenstvo Vezni fudbaler Bajern Minhena Bastijan Švajnštajger postavio je sebi za cilj osvajanje titule svetskog šampiona sa reprezentacijom Nemačke."Liga šampiona i Svetsko prvenstvo su najveća takmičenja. Pošto sam osvojio Ligu šampiona, normalno je da želim da osvojim i Svetsko prvenstvo. To bi bio jedan od najviših domašaja moje karijere“, izjavio je Švajnštajger. Švajnštajger je na prethodna dva Svetska prvenstva sa reprezentacijom Nemačke osvajao treća mesta, a prethodne godine je sa Bajern Minhenom osvojio Ligu šampiona. Ove godine ponovo ima mogućnost da osvoji Ligu šampiona, a nada se osvajanju i Svetskog šampionata.

20.50 - Vlasnik NASKAR tima Džin Has pokreće tim za F1 Vlasnik NASKAR tima Stjuart-Has Džin Has saopštio je da namerava da u naredne dve godine osnuje tim koji će se takmičiti u Formuli 1. Has je najavio da će se novi tim zvati Has Formula. On je rekao i da će u naredne četiri nedelje znati da li će tim početi da se takmiči 2015. godine ili će čekati 2016. To zavisi od toga koliko će tražiti proizvođača motora. "Ne bih ovo radio kada bih mislio da neću uspeti. Ali, to je izazov - dokazati drugim ljudima da nisu u pravu", rekao je Has. 19.25 - Rafinji tri meča suspenzije zbog crvenog kartona Fudbaler Bajerna iz Minhena Rafinja suspendovan je sa tri prvenstvene utakmice zbog crvenog kartona koji je dobio u porazu od Borusije Dortmund u 30. kolu Bundeslige. Borusija je savladala Bajern sa 3:0, a Rafinja je isključen u završnici meča pošto je nasrnuo na Henriha Mhitarijana. Defanzivac će propustiti duele sa Braunšvajgom, Verderom i Hamburgom, ali će se na teren vratiti u poslednjoj utakmici sezone, protiv Štutgarta. Bavarci su već osvojili titulu, pošto su sedam kola pre kraja odbranili naslov šampiona Nemačke.19:00 - Felps se vraća plivanju, želi da se takmiči u RijuNajtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps vratiće se takmičarskom plivanju, iz kojeg se povukao posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Plivački savez SAD objavio je danas da će na mitingu u gradu Mesa u Arizoni od 24. do 26. aprila, pored tog osvajača 22 olimpijske medalje, učestvovati još dvoje "zlatnih" olimpijaca - Rajan Lohte i Kejti Ledeki. Felps juna puni 29 godina, a na ovaj način želi da se vrati trenažnom procesu da bi nastupao na Igrama u Riju 2016. godine.

18.45 - Njujork Niksi dovode Lamara OdomaNjujork Niksi su u nedelju i definitivno ostali bez plej-ofa, a samo dan kasnije pojavila se informacija tim iz Velike jabuke namerava da angažuje Lamara Odoma. Odom je navodno želja novog generalnog menadžera Fila Džeksona, koji je trenirao problematičnog košarkaša u Los Anđeles Lejkersima. Odom je ove sezone imao epizodu u španskoj Laboral Kući, ali je za taj klub odigrao samo dva meča pre nego što se zbog povrede leđa vratio u SAD. On je sa Lejkersima osvojio dva šampionska prstena, a bio je i najbolji šesti igrač lige, ali poslednjih godina ima velike problem na privatnom I profesionalnom planu. Lamar ima 34 godine, visok je 208 cm i igra na poziciji krilnog centra.18:40 - Direktor Intera: Treba nam Tores da daje goloveGeneralni direktor Intera Marko Fasone potvrdio je da će Nerazuri u letnjem prelaznom roku pokušati da angažuju Fernanda Toresa iz Čelsija, o čemu je bilo reči pre nekoliko sedmica."On je jedan od igrača koji nam je veoma interesantan, to je potvrdio i predsednik našeg kluba Erik Tohir. Očekujem da u narednom periodu sve bude jasnije oko igrača za koje se interesujemo. U ovom trenutku naš cilj je da u Seriji A izborimo mesto koje će nas sledeće godine odvesti u Ligu Evrope", rekao je Fasone.17:55 - Ronaldo ne sluša lekare, igrao bih protiv Barselone Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo je nestrpljiv da se što pre oporavi i vrati na teren, ali bi ga to moglo koštati teže povrede i eventualno nastupa na Svetskom prvenstvu. Portugalac ne igra skoro dve nedelje zbog problema sa kolenom, a u slučaju većeg napora preti mu pucanje prednjseg ukrštenog ligmaenta, što znači šest meseci pauze.Doktori se bore sa Ronaldom da ga ubede da ne trenira već da miruje, kako mu ne bi potpuno stradali ligament kolena, ali je on nestrpljiv da se što pre oporavi kako bi bio spreman za finale Kupa Kralja sa Barselonom u sredu. Ronaldo navodno ne sluša savete lekara pa napreže povređeno koleno, pa je čak predsednik Real Madrida Florentino Peres morao da dođe u trening centar Valdebedas kako bi ubedio svoju zvezdu da uspori.

17:23 - Partizan u sredu pušta ulaznice za "večiti derbi"Fudbalski kljub Partizan saopštio je da će u sredu početi prodaja ulaznica za naredna dva meča u domaćem prvenstvu, koja će biti odigrana na stadionu u Humskoj, protiv Jagodine u četvrtak i Crvene zvezde 26. aprila. Karte za meč sa Jagodinom koštaju 200 (jug) i 400 dinara (istok/zapad). Karta za "večiti derbi" za južnu tribinu košta 800 dinara. Cena ulaznica za bočne delove istoka i zapada je 1.500 dinara, a za centralne 2.000.Crno-beli u za utakmicu sa Jagodinom nastavljaju sa posebnim ulaznicama za roditelje s decom, koji mogu na zapadnu tribinu za 100 dinara. Svi navijači šampiona koji kupe ulaznice za meč za derbi sa Zvezdom, dobiće isti broj besplatnih ulaznica za meč protiv Jagodine. Prodaja ulaznica za navijače Crvene zvezde odvijaće se na stadionu u Ljutice Bogdana 1a po dinamici o kojoj će javnost biti naknadno obaveštena.16:48 - Lipi: Juventus naredne sezone osvaja LŠ

Bivši trener fudbalera Juventusa Marćelo Lipi rekao je da veruje da torinska "Stara dama" sledeće sezone može da osvoji Ligu šampiona. Ove sezone Juventus je takmičenje po grupama završio na trećem mestu, nakon čega je nastavio da igra u Ligi Evrope. Crno-beli su u "utešnom" evropskom takmičenju stigli do polufinala, gde ih čeka dvomeč sa portugalskom Benfikom. On je dodao da bi za Juventus bilo značajno da ove sezone osvoji trofej u Ligi Evrope, pogotovo što se finale igra 14. maja u Torinu.16.15 - Šuker ponovo izabran za predsednika Fudbalskog saveza HrvatskeNekadašnji fudbaler Davor Šuker ponovo je izabran za predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS). Šuker (46) je bio jedini kandidat i izabran je jednoglasno na Skupštini HNS. On je tako dobio novi mandat na četiri godine."Ponosan sam sto smo na pola mandata ostvarili ciljeve koje smo postavili. Zaista, možemo biti ponosni na svoj rad, postigli smo lepe sportske uspehe. Izvršni odbor je postavio Niku Kovača za selektora što je bila izvrsna odluka", izjavio je Šuker.Izabirani su i novi članovi Skupštine i Izvršnog odbora HNS-a, a izvršnog direktora Dinama iz Zagreba Zdravka Mamića, Šuker je izabrao za prvog potpredsednika Saveza.15:58 - Inter želi ToresaGeneralni direktor Intera Marko Fasone potvrdio je da je fudbaler Čelsija Fernando Tores jedan od igrača za koje je zainteresovan taj italijanski klub. Predsednik Intera je ranije kazao da bi Tores bio dobro rešenje, a Fasone je danas naveo da klub razmišlja o nekoliko opcija i da tek treba da odluči koji fudbaler će mu biti glavna meta u prelaznom roku. Inter je trenutno peti na tabeli Serije A, odnosno na mestu koje vodi u Ligu Evrope.

15:31 - Pujol: Nisam se predomislio, napuštam BarselonuKapiten Barselone Karles Pujol rekao je da nije promenio odluku i da će na kraju sezone otići iz kluba, uprkos tome što je ekipa sa Nou Kampa dobila zabranu dovođenja novih igrača.Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zabranila je Barseloni transfere na godinu dana jer je prekršila pravilo i angažovala igrače mlađe od 18 godina."Nisam se predomislio. Ostao bih da mogu da pomognem, ali teško da ću moći da se vratim u staru formu i pružam najbolje partije. Ne mogu da prihvatim još jednu ovaku godinu. Nisam još doneo odluku gde ću nastaviti karijeru, videću kada se završi sezona", rekao je Pujol. On je za Barselonu odigrao 593 utakmica i postigao 18 golova. Sa katalonskim klubom osvojio je šest titula prvaka Španije, dva Kupa, šest Superkupova, tri Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i dva Svetska klupska prvenstva.

15:04 - Bajern angažovao Rodea

Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Sebastijan Rode karijeru će nastaviti u Bajernu iz Minhena, saopštio je aktuelni prvak Evrope i Nemačke. Rode je potpisao četvorogodišnji ugovor i na leto će preći na Alijanc Arenu."Veoma sam srećan zbog transfera. Bajern je naredni korak u mojoj karijeri. Želim da napredujem i osvojim mnogo trofeja sa budućim saigračima", rekao je 23-godišnji Rode.

14:36 - Ibrahim Traore prelazi u BorusijuBorusija iz Menhengladbaha saopštila je da će fudbaler Štutgarta Ibrahim Traore od sledeće sezone nastupati za taj klub. Traore će sa Borusijom potpisati četvorogodišnji ugovor. Francuz, poreklom iz Gvineje, u Štutgart je došao 2011. godine kao slobodan igrač iz Augzburga. On je za Štutgart do sada odigrao 71 utakmicu i postigao šest golova.14:04 - Domenikali napustio Ferari posle 23 godineDirektor Ferarija Stefano Domenikali podneo je ostavku posle šest godina provedenih na toj funkciji zbog lošeg početka sezone u šampionatu Formule jedan. "Vreme je da se napravi važna promena. Kao šef ja preuzimam odgovornost za situaciju u timu", rekao je Domenikali. Njega će na toj funkciji zameniti Marko Matiači, predsednik Ferarija za Severnu Ameriku. Ferari se, kako se navodi u saopštenju, zahvalio Domenikaliju što je bio u timu pune 23 godine.

13:38 - Paes će igrati protiv SrbijeIndijski teniser Leander Paes rekao je da će igrati za Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje u duelu protiv Srbije. Srbija će gostovati Indiji u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. "To je važan duel. Nikada nisam zazirao od igranja za svoju zemlju. Nikada. Uvek ću biti spreman da se odazovem", rekao je Paes.Vest o tome da će Paes igrati za Indiju dolazi samo nekoliko dana pošto se njegov kolega iz reprezentacije, takođe specijalista za dubl, Maheš Bupati stavio na raspolaganje selektoru za meč Srbije. Duel između Indije i Srbije igraće se od 12. do 14. septembra.13:16 - Mandžukić ostaje u BajernuSportski direktor Bajerna Matijas Zamer rekao je da Mario Mandžukić ostaje u Minhenu i poručio ostalih klubovima da uopšte ne pokušvaju da dođu do njega. Budućnost hrvatskog fudbalera na Alijanc Areni bila je pod znakom pitanja zbog dolaska Roberta Levandovskog u taj klub, a prema navodima nemačkih medija za njega su se interesovali Juventus, Arsenal i Čelsi. Mandžukić je ove sezone postigao 17 golova na 28 utakmica Bundeslige.12:54 - Barselona ima poverenja u MesijaSportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je da ima poverenje u Lionela Mesija, iako argentinski fubaler nije bio na prepoznatljivom nivou na poslednja dva susreta protiv madridskog Atletika i Granade. Oba meča Barselona je izgubila sa po 1:0, posle kojih je tim sa Nou Kampa eliminisan iz Lige šampiona, dok u Primeri zaostaje četiri boda za vodećim Atletikom."Sve je u redu sa Mesijem. Ne sumnjam u njega. Razmazio nas je partijama u poslednjih nekoliko godina, navikli smo da pravi magične poteze, ni iz čega postigne gol i odluči utakmicu. Nemamo razloga za optimizam zbog poslednja dva rezultata, ali čeka nas finale Kupa Kralja i nadam se da će Leo da nam ponovo donese radost", rekao je Zubizareta.12:36 - Teri: Od Čelsija ništa više ne zavisiKapiten Čelsija DŽon Teri rekao je danas da je za "plavce" najvažnije da nastave da pobeđuju u Premijer ligi, ali je priznao da ne drže sudbinu u svojim rukama kada je u pitanju šampionska trka."Veoma je teško, ali i značajno da nastavimo sa trijumfima u ligi. Ipak, sada ne držimo stvari u svojim rukama. I dalje nam je potrebno da Siti izgubi ili odigra nerešeno u jednoj utakmici, a čeka nas i gostovanje Liverpulu. Biće ovo težak zavrsetak sezone za nas", rekao je Teri.Ekipa Čelsija juče je u gostima pobedila Svonsi sa 1:0 i zadržala drugo mesto na tabeli sa dva boda manje u odnosu na vodeći Liverpul. Trećeplasirani Siti ima pet bodova manje od Čelsija i sedam od Liverpula, ali ima dva zaostala meča.12:16 - Radovanović: Pobeda protiv Sasuola Kjevu donosi opstanakFudbaler Kjeva Ivan Radovanović rekao je da je njegova ekipa zabeležila veoma važnu pobedu protiv Livorna i dodao da već u narednom meču ima priliku da osigura opstanak u Seriji A. "Veoma bitna pobeda protiv Livorna i to u gostima. Pokazali smo da smo pravi kada je najteže. Utakmica je bila izuzetno teška jer je ulog bio veliki, oni bi nas pobedom prestigli, što bi nam prilično zakomplikovalo situaciju u borbi za opstanak", rekao je Radovanović. Fudbaleri Kjeva napravili su veliki korak ka opstanku u Seriji A nakon što su juče savladali Livorno u gostima sa 4:2 u meču 33. kola. 12:06 - Olić želi da ostane u Volfsburgu

Fudbaler Volfsburga Ivica Olić izjavio je da želi da i naredne sezone ostane u tom nemačkom klubu. Trener engleskog Svonsija Mark Hjuz želeo je da na leto dovede hrvatskog fudbalera, a i sam Olić je ranije govorio o tome da je impresioniran Svonsijem i da mu je velika želja da zaigra u Premijer ligi. Međutim, izgleda da se Olić predomislio i da će sa Volfsburgom potpisati novi ugovor. Olić je ove sezone za Volfsburg postigao 12 golova na 28 utakmica.11:43 - Džerard: Sledi najvažniji mesec u mojoj karijeriKapiten Luverpula Stiven Džerard rekao je da veruje da bi sledeći mesec dana mogao da bude najvažniji u njegovoj karijeri, ukoliko taj premijerligaš osvoji prvu titulu u Premijer ligi. Liverpul je juče u derbiju kola pobedio Mančester siti sa 3:2. Osim što je vezao desetu uzastopnu pobedu, klub s Enfilda je sa ta tri boda bliži tituli. Liverpul je prvi na tabeli Premijer lige sa 77 bodova, ima dva više od drugoplasiranog Čelsija, a sedam više od Sitija koji je na trećem mestu. Međutim, klub iz Mančestera ima dva meča manje. Do kraja Premijer lige ostalo je još četiri kola, a ukoliko "crveni" zabeleže sve pobede osvojiće prvu titulu šampiona posle 24 godine. U narednom kolu Liverpul gostuje Noriču, potom dočekuje Čelsi, a u poslednja dva meča igra protiv Kristal Palasa i Njukasla.11:18 - Demikelis veruje da Siti može do tituleFudbaler Mančester sitija Martin Demikelis rekao je da šampionska trka u Premijer ligi nije završena uprkos porazu njegovog tima od direktnog konkurenta Liverpula sa 3:2."Nismo dobro počeli meč, ali smo u nastavku popravili igru i bili smo bolji tim više od 45 minuta. Nismo zadovoljni zbog rezultata, možda je pravednije bilo da se meč završio nerešeno, ali ima još dosta da se igra. Nadam se da ćemo do kraja dobiti sve utakmice, a Liverpul napraviti kiks", rekao je Demikelis.Liverpul se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa 77 osvojenih bodova, dva više u odnosu na Čelsi, a sedam u odnosu na Siti, koji ima dve utakmice manje.

10:58 - Jedna osoba umrla na Londonskom maratonu

Jedan čovek, čiji identitet nije saopšten, umro je nakon što je prošao cilj na maratonu u Londonu, prenose britanski mediji. Njemu je odmah ukazana medicinska pomoć, ali nije bilo spasa. Organizatori maratona nisu želeli da saopšte više detalja o tom događaju.

10:25 - Janković osma, Ivanović na 12. mestu

Srpska teniserka Jelena Janković je popravila plasman za jednu poziciju na danas objavljenoj WTA listi, pa sada zauzima osmu poziciju, dok je Ana Ivanović i dalje 12. teniserka sveta. Bojana Jovanovski je, kao i prošle nedelje na 39. mestu sa 1.300 bodova, dok je Jovana Jakšić bolja za jednu poziciju i zauzima 105. mesto na WTA listi sa 602 boda. Amerikanka Serena Vilijams i dalje je ubedljivo najbolja teniserka sveta.

10:15 - Bez većih promena na listi, Đoković i dalje drugi

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mesto na danas objavljenoj ATP listi, baš kao i Janko Tipsarević koji je na 90. poziciji, dok je Dušan Lajović pao za tri mesta i sada je 79. teniser sveta. Đoković je drugi sa 11.680 bodova i za prvim teniserom sveta, Špancem Rafaelom Nadalom zaostaje, kao i prošle nedelje, 2.050 bodova.

09:21 - Memfis na korak od plej ofa

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Memfis je jutros u Los Anđelesu savladao Lejkerse sa 102:90 i "preskočio" pretposlednju stepenicu ka plasmanu u plej of. Dve utakmice pre kraja ligaškog dela šampionata Memfis ima 48 pobeda i 32 poraza, i zauzima 8. mesto u Zapadnoj konferenciji, a direktan suparnik Finiks je sa pobedom manje i porazom više na 9. mestu. Upravo duel ta dva tima u Finiksu, koji će se igrati u noći između utorka i srede, mogao bi da otkloni sve dileme koji će od njih ući u doigravanje. Rezultati: Indijana - Oklahoma 102:97, Detroit - Toronto 107:116, Bruklin - Orlando 97:88, Njujork - Čikago 100:89, Portland - Golden Stejt 119:117 (produžetak), Sakramento - Minesota 106:103 i, L.A. Lejkers - Memfis 90:102

09:10 - Pregled dana za nedelju 13. april

Ovde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u nedelju 13. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track