BEZ FEŠTE: Titula dolazi na Marakanu
Foto: Beta

Danas na programu mečevi odloženog 29. kola

BEZ FEŠTE: Titula dolazi na Marakanu

Fudbal -
Zvezdi neophodna pobeda da posle sedam godina bude šampion, ali slavlja neće biti zbog nastradalih u katastrofalnim poplavama

Titulu verovatno osvajaju, ali neće je proslavljati!Dugo očekivan trenutak, proslava šampionske titule fudbalera Crvene zvezde, verovatno će se dogoditi večeras oko 19.00 časova, ali daleko od toga da će na Marakani biti paradna atmosfera. Prilozi na MarakaniBilo je planirano da u slučaju pobede nad OFK Beogradom naprave veliku feštu sa spektakularnim vatrometom, da se igrači kroz grad provozaju otvorenim autobusom, ali ništa od toga neće se dogoditi jer crveno-beli sav taj novac žele da preusmere za pomoć ugroženima od velikih poplava koje su pogodile Srbiju.Svesni su u Crvenoj zvezdi, ali i u svim drugim klubovima, da je fudbal trenutno u drugom planu, a to ne može da promeni ni činjenica da posle sedam godina šampionski pehar stiže na Marakanu. Preciznije, on je u petak već stigao u Ljutice Bogdana i, ukoliko igrači trenera Slaviše Stojanovića večeras ostvare očekivani trijumf, na tom mestu ostaće još najmanje godinu dana.Borba za opstanakMeč na Marakani svakako će biti najzanimljiviji zbog odluke o novom šampionu, ali i na dnu tabele se vodi velika bitka za opstanak u elitnom takmičenju. Trenutno je najugroženiji Javor, koji gostuje Jagodini, ali imajući u vidu da JSL napuštaju dve ekipe i da treća igra baraž, konačan spisak putnika u niži rang znaće se tek u sredu, kad je na programu poslednje kolo.

Ne gube nadu...Saša Ilić
Ne gube nadu...Saša Ilić

Humani sportistiPOKLANJAJU NOVACČelnici Zajednice klubova Superlige odlučili su da delegatima takmičenja preporuče uključivanje u akciju prikupljanja pomoći ugroženima katastrofalnim poplavama tako što će se odreći 50 odsto delegatskih taksi, i to za oba preostala kola JSL. Takođe, većina klubova domaćina današnjih mečeva odlučila je da kompletan prihod od prodatih ulaznica uplati kao humanitarnu pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track