Zvezda samo na tri boda od Partizana

Zvezda samo na tri boda od Partizana

Fudbal -
Crveno-beli pobedili na svom terenu čačanski Borac sa 2:0, golove postigli Darko Lazović i Brazilac Kadu

BEOGRAD - Obavili posao.

Brazilac Kadu bio je tvorac pobede Crvene zvezde nad Borcem iz Čačka (2:0), pete zaredom u Superligi.
Brazilac je ušao u drugih 45 minuta, maestralno asistirao Darku Lazoviću, a potom u poslednjim trenucima utakmice i sam dao gol, pokazavši kako se probija fudbalski bunker.
Posle trijumfa nad Partizanom u prvom meču polufinala Kupa Srbije trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nije mogao da računa na Mladenovića, Borhu, Mijailovića, Milivojevića, pa je ukazao šansu Petkoviću, Kasalici, Dimitrijeviću i Vešoviću.
Napali su crveno-beli od prvog minuta, ali nisu uspevali da probiju granitnu odbranu Čačana. Bilo je očigledno da su se igrači Zvezde emotivno i fizički izduvali u derbiju, pa nisu lako dolazili do prepoznatljive pas-igre i viška prostora na terenu.
Posle prvog poluvremena, u kojem su se propisno ispromašivali, Prosinečki uvodi Kadua, koji zavodi red u Zvezdinom veznom redu. Upravo je Brazilac uposlio Lazovića, koji u trku postiže prvi gol za Zvezdu, pa je 26.234 gledalaca na Marakani odahnulo. Posle toga Zvezda je nastavila s napadima, a nespretni Prodanović iz Borca zaradio je dva žuta kartona i time olakšao posao domaćinu. Da je Kadu igrač preokreta i najbolji na meču, potvrdilo se u završnici utakmice, kad je promešao odbranu gostiju i lako matirao odličnog golmana Čačana Babalja. Bio je to njegov četvrti gol ovog proleća.
Crvena zvezda nije briljirala, ali je osvajanjem tri boda ostvarila zacrtani cilj, čime se makar na jedan dan još više približila Partizanu. Naredne subote na Marakanu dolazi kulski Hajduk.

Prosinečki: Znao sam da će biti teško

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da je očekivao tešku utakmicu, ali da je veoma zadovoljan osvajanjem nova tri boda i šestom uzastopnom pobedom.

"U najavi meča rekao sam da će biti teško, što se na terenu i pokazalo. Nije lako kad igrači dolaze posle utakmice protiv Partizana i velikog emotivnog pražnjenja, jer se dugo nije dobio derbi. Moram da budem zadovoljan osvajanjem nova tri boda", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare posle meča.

On je dodao da njegov tim nije odigrao onako kako ume, pogotovo u prvom poluvremenu.

"Nismo držali loptu kako znamo i onda nije bilo prepoznatljive igre. Iako smo u prvom poluvremenu stvorili nekoliko šansi, možemo mnogo bolje. U nastavku smo "pritisnuli", poveli i došli do pobede protiv ekipe koja je sve vreme igrala veoma dobro", dodao je Prosinečki.

Na pitanje novinara zašto su njegovi igrači posle meča ostali na terenu i istrčali nekoliko krugova, Prosinečki je rekao:

"U pitanju je rekuperacija, momci su dobili dva slobodna dana i ponovo će na trening u utorak, kada počinje težak period u kome ćemo stalno igrati u ritmu sredu-subota", naveo je Prosinečki.

Trener Borca Slavko Petrović rekao je da je njegova ekipa pokušala da napravi iznenađenje na Marakani i da su bili blizu cilja.

"Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, stvorila tri stopostotne šanse, ali možemo da zahvalimo našem golmanu što nije bilo promene rezultata. U nastavku nije bilo njihove dominacije, međutim, tada se desila kardinalna greška posle koje smo primili prvi gol. Usledio je crveni karton, pa drugi gol i to je bilo to", kazao je Petrović i poželeo Zvezdi sreću u nastavku sezone.

Meč je obeležila povrede kapitena crveno-belih Nikole Mikića koji je dobio udarac u skočni zglob, ali ne bi trebalo da pauzira duže.

Za razliku od njega, bivši član Zvezde, a sada igrač Borca Milan Jeremić doživeo je povredu noge, trenutno je na snimanjima i prve procene su da ga čeka duža pauza.

Posle utakmice trčanje
Brazilac Pašeko konačno je debitovao na Marakani. Levonogi vezni igrač dobio je ovacije od publike, a na terenu je proveo desetak minuta.
Posle utakmice svi igrači Crvene zvezde imali su istezanje na glavnom terenu i lagano trčanje, jer ih očekuju dva slobodna dana.

Poraz Vojvodine, remi Radničkog

Vojvodina je nastavila sa slabim igrama u prolećnjem delu sezone i subotu je na Karaburmi izgubila od OFK Beograda sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je Osmanagić u 63. minutu.

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvario je Novi Pazar, koji je na svom terenu savladao ekipu Javora iz Ivanjice sa 1:0, a iznenađenje je priredio BSK, odigravši na gostovanju u Kragujevcu protiv Radničkog 1:1

Rezultati 20. kola:

Jagodina - Rad 1:1 (Krstić 38 - Stanojević 26)

OFK Beograd - Vojvodina 1:0 (Osmanagić 63)

Sloboda - Spartak 2:0 (Kovačević 53, 84)

Novi Pazar - Javor 1:0 (Kecap 61

Radnički - BSK Borča 1:1 (Spalević 7 - Nedović 40 autogol)

Crvena zvezda - Borac 2:0 (Lazović 70, Kadu 90).

U nedelju se sastaju:

Hajduk - Partizan

Metalac - Smederevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track