Delije uticale na izbore
Foto: BETA

Skandal u Zvezdi

Delije uticale na izbore

Fudbal -
Predsednik izborne komisije kluba Zoran Ivošević kaže da su navijači sugerisali za koga bi trebalo da se glasa

Najviše glasova Džaji.Dosadašnji predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić dobio je još jedan mandat od članova kluba koji su nedavno izašli na birališta.Predsednik izborne komisije Zoran Ivošević predstavio je juče konačne rezultate izbora za predsednika i članove Skupštine, napominjući da su na biračkim mestima uočene nepravilnosti koje su mogle da naruše regularnost celog procesa.- Kao predsednik izborne komisije svakog dana sam išao da obiđem neko biračko mesto. Trećeg dana doživeo sam veliku neprijatnost. Nekoliko mladića delilo je letke kojima se glasači pozivaju da za neke kandidate ne glasaju, a da neke podrže u izboru za Skupštinu - rekao je Ivošević.Na izboru za predsednika bilo je 3.347 listića, od čega je bilo 2.968 važećih, što je 85,65 odsto. Na izborima za Skupštinu najviše glasova dobio je Dragan Džajić, tačno 1.818. Ivošević je, dokazujući želju pojedinaca da utiču na rezultate izbora, pokazao tzv. spisak severa:- Na biračkom mestu video sam gospodina koji drži letak. Kad sam ga upitao kakav je to letak, on mi je odgovorio da je to „spisak severa“. Objasnio sam mu da on treba da glasa po svojoj volji, a ne po tuđoj, makar ona bila i volja Delija, na šta mi je on uzvratio rekavši: „Šta se to vas tiče“. Mogli smo da poništimo izbore, ali bismo na taj način podlegli navijačkim strastima.

Predsednik izborne komisije Zoran Ivošević
Predsednik izborne komisije Zoran Ivošević

I Lukić na listi nepoželjnihZanimljivo je da su, po Ivoševićevim rečima, na spisak nepoželjnih u Skupštini navijači uvrstili i samog predsednika kluba Vladana Lukića. Osim njega, na listi su se našli još: Ivan Bekjarev, Branko Beleslin, Miloš Biković, Nebojša Glogovac, Uroš Đurić, Miroslav Ilić, Milan Janković, Ivan Ivanović, Andrija Kleut, Svetozar Mijailović, Dušan Mrakić, Milan Podunavac i Aleksandar Popović. Na tom spisku, koji je brojao 39 kandidata, 13 nije dobilo dovoljan broj glasova za ulazak u Skupštinu, ali Ivošević nije želeo da otkriva njihova imena.

Šta kaže Statut Crvene zvezdeČlan 13.Birački odbor neposredno sprovodi glasanje na biračkom mestu, obezbeđuje PRAVILNOST i tajnost glasanja na biračkom mestu i obavlja druge poslove određene ovim pravilnikom.Član 24. (deo)Spiskovi kandidata moraju biti istaknuti na vidnom mestu, a u prostoriji i okolini NE MOŽE BITI DRUGI MATERIJAL koji se odnosi na kandidate.Član 40. (deo)Prigovor se podnosi u roku od 24 časa od dana kad je doneta odluka, odnosno izvršena radnja ili učinjen propust. Ako Izborna komisija usvoji podneti prigovor, PONIŠTIĆE odluku ili radnju.

Deca čekala do pola noćiMladi fudbaleri Crvene zvezde (rođeni 1997. i 1998. godine) proveli su dobar deo noći na Marakani čekajući autobus preduzeća „Lasta“, koji se nije pojavio! U Italiju su otišli autobusom drugog prevoznika, a roditelji tvrde da su sami platili put, dok iz Zvezde poručuju da to nije istina i da su obezbedili prevoz deci koja igraju za klub.Razlog iz kog „Lasta“ nije poslala autobus na Marakanu su dugovanja kluba prema ovom preduzeću, koja nadležni više nisu mogli da tolerišu. Sve se slomilo na leđima dečaka, koji su od 20.30 do 1.00 uzaludno čekali autobus, da bi sutradan, na dan utakmice, ipak otišli na dug i naporan put.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track