(FOTO) VELIKO SRCE NAVIJAČA IZ SANKT PETERBURGA: Rusi doneli novac za Srbe sa Kosova i Metohije
Foto: Privatna arhiva, Foto: Foto: Privatna arhiva

Humana misija

(FOTO) VELIKO SRCE NAVIJAČA IZ SANKT PETERBURGA: Rusi doneli novac za Srbe sa Kosova i Metohije

Fudbal -
1 / 6 Foto: Foto: Privatna arhiva

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga skupili prilog koji će na Vidovdan u manastiru Gračanica podeliti najugroženijim porodicama.

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga po treći put dolaze na Kosovo i Metohiju kako bi srpskom narodu u enklavama doneli humanitarnu pomoć.

Rusko-srpski kulturni centar i navijači višestrukog prvaka Rusije Zenita sa prijateljima iz Srbije polaze na Kosovo i Metohiju. Već je postalo tradicija da svakog Vidovdana dođu u južnu sprsku pokrajinu. Njihovo krajnje odredište je Gračanica, gde će u porti manastira sa sestrinstvom raspodeliti novčanu pomoć najugroženijim porodicama. Kako saznajemo prikupili su više hiljada evra kao pomoć srpskoj deci.

Navijači Zenita, grupa svake godine između sebe na tribini pred svaku utakmicu skupljaju novčani prilog za Srbe sa Kosova i Metohije. Imaju i veliku podršku rukovodstva kluba.

Sa Zenitovcima je došlo i nekoliko navijača kluba SKA iz Sankt Peterburga, koji je prvak ruske hokejaške KHL lige.

- Navijači Zenita, njih 50, stigli su u ponedeljak iz Sankt Peterburga. Već treći put su u humanitarnoj misiji čime pokazuju koliko im je stalo do Srba. Žele da cela akcija preraste u tradiciju, a da svake godine sakupe što više novca i na Vidovdan ga podele ugroženim Srbima. Posebno budu dirnuti kada dođu na Kosovu i Metohiju, kad ih naš narod tamo toplo primi - rekao je za Kurir jedan od domaćina navijačima Zenita.

Zanimljivo je da je vođa navijača Zenita u Beograd doveo suprugu i sina.

Nema tuče

Delije su Srbi i naša braća

Pre 13 godina navijači Crvene zvezde igrali su međunarodnu utakmicu sa Zenitom. Pošto su Delije u bratskim odnosima sa navijačima moskovskog Spartaka, velikim rivalima Zenita umalo je došlo do velike tuče. Tada je upravo vođa Zenitovih navijača sprečio tuču sledećim rečima:

- Delije su Srbi! Oni su naša braća!

Aleksandar Radonić/Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Muta prvi put došao u Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track