(VIDEO) GOREĆE ENFILD: Liverpul čeka Gvardiolinu mašinu, Čelsi lovi Lisice
Foto: AP

PREMIJER LIGA

(VIDEO) GOREĆE ENFILD: Liverpul čeka Gvardiolinu mašinu, Čelsi lovi Lisice

Fudbal -

Od subote do ponedeljka na programu je 23. kolo engleske Premijer lige, a derbi se igra u nedelju (17.00) na "Enfildu", gde gostuje Mančester siti.

Čelsi, posle dva uzastopna remija sa Arsenalom u prvenstvu i Liga kupu, želi pobedu nad Lesterom, koji zna da pruži otpor velikanima i zada im glavobolje.

Doduše, "lisice" nisu pružale baš sjajne partije protiv Čelsija, prošle sezone su dva puta izgubile sa 0:3, a ove sezone su kod kuće bile blizu osvajanja boda.

Za "plavce" nastupaju dvojica igrača ekipe Lestera, koja je senzacionalno osvojila titulu pre dve godine. Kante je veoma bitan faktor igre tima Antonija Kontea, a i Drinkvoter se izborio da se nađe u prvom planu. Njih dvojica su, pored Vardija i Mareza, dali neprocenjiv doprinos u osvajanju titule. Biće zanimljivo gledati aktuelnog prvaka protiv Lestera, koji je ušao u srca mnogih ljubitelja fudbala u toj šampionskoj sezoni.

Navijači Čelsija mogu da odahnu, Kurtoa i Azar su najavili da će potpisati nove ugovore, dok je to već uradio mladi Danac Kristensen, koji je jedan od stubova odbrane, iako ima samo 21 godinu.

S druge strane, za očekivati je da Lester uskoro ostane za Mareza, za koga su mnogi klubovi pokazali interesovanje.

LIVERPUL - MANČESTER SITI

Drama oko Kutinja se završila, Brazilac je napustio Liverpul, čiji su navijači ipak dobili lepu vest - trenutno najbolji igrač "crvenih" Salah spreman je za derbi kola. Egipćanin se oporavio od povrede zbog koje je propustio dve utakmice.

Možda su ostali bez brazliskog plejmekera, ali su dobili oslonac u odbrani koji će u nedelju verovatno debitovati u Premijer ligi u dresu ''crvenih''. Najskuplji odbradmeni igrač ikada Van Dajk imao je debi iz snova. Pogotkom na "Mersisajd derbiju" u meču FA kupa već je kupio navijače.

Mančester siti je prvom delu sezone bio ubedljiv protiv Liverpula (5:0), kada je "građanima" u velikoj meri pomogao Mane, jer je već u prvom poluvremnu dobio crveni karton i svoju ekipu ostavio na cedilu.

Tim Pepa Gvardiole je već dugo usamljen na vrhu tabele, ali španski stručnjak ne dozvolja svojim igračima da se opuste i naprave kiks. Ovog puta će probati da sa "Enfilda" odnesu tri boda.

Dosta se priča da će "građane" pojačati Aleksis Sančez iz Arsenala. Čileanac bi bio veliko pojačanje, jer je mladi Žesus povređen, a imao bi pravo igranja u Ligi šampiona.

TOTENHEM - EVERTON

Hari Kejn i ekpia će juriti pobedu, jer žele da i sledeće sezone igraju Ligu šampiona. Ukoliko Mančester siti pobedi na "Enfildu", Totenhem bi mogao da se izjednači sa Liverpulom po broju bodova na poziciji koja vodi u elitno takmičenje.

"Pevci" su se u prošlom kolu namučili protiv "čekićara" u utakmici u kojoj su viđena dva fantastična dva gola. Ogbona je doveo Vest Hem u vođstvo spektakularnim šutom sa 30 metara, ali je Son odgovorio istom merom i sa 25 metara spasao svoju ekipu od poraza.

Evertonu je forma malo opala i želi da opet krene u seriju dobrih rezultata.

(Luka Vujsić, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track