EUFORIJA: Ova Zvezda može daleko
Foto: Dado Đilas

Na Marakani zadovoljni posle 0:0 sa CSKA

EUFORIJA: Ova Zvezda može daleko

Fudbal -

Zvezdan Terzić oduševljen posle remija u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope i širi optimizam pred revanš

Hrabro, bez kalkulacija i u revanšu.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić prezadovoljan je igrom svog tima protiv CSKA iz Moskve u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Rezultat 0:0 obećava senzaciju u prestonici Rusije naredne srede.

- Prva stvar je da mogu biti zadovoljan što je sve proteklo u najboljem redu, posle svih poznatih kazni od UEFA, nije bilo ni najmanjeg incidenta, i druga stvar - što je Crvena zvezda pokazala da može sa svakim da se nosi u Evropi. CSKA je ozbiljna ekipa koja svake godine igra Ligu šampiona - rekao je Zvezdan Terzić i dodao:

- Da mi je neko rekao da nećemo primiti gol protiv CSKA i da ćemo imati četiri ili pet stoodstotnih šansi, ne bih verovao. Ovo je nama bila 15. utakmica u Evropi. Ovaj tim je tokom polusezone dokazao da ima karakter, srce i hrabrost. Predstavili smo se u najboljem svetlu u fudbalskoj Evropi i pokazali da Crvena zvezda raste iz dana u dan.

foto: Dado Đilas

Gol-šansa

RADONJIĆU, GLAVU GORE

Nemanja Radonjić mogao je u 35. minutu da u poziciji „jedan na jedan“ s golmanom Akifejevom pogodi mrežu. - Posle utakmice smo vodili polemiku šta je trebalo da uradi. Moje mišljenje je da je prerano šutirao i da je previše otišao udesno, dok Dragan Džajić misli da je na vreme šutnuo i da je samo trebalo bolje da pogodi suprotni ugao, a ne u golmana. Šta hoću da kažem: mi sedimo i analiziramo, pa ne možemo da se složimo šta je trebalo da uradi, a on je u deliću sekunde morao da donese najbolju odluku - jasan je Terzić.

Revanš je u sredu, 21. februara, na stadionu VEB arena u Moskvi.

- Imamo aktivan rezultat i dodatno samopouzdanje. CSKA je i dalje veliki favorit, ali daleko od toga da nemamo šanse. Plašim se samo hladnoće, jer se predviđa minus 12. Idemo u Moskvu da se muški sudarimo - zaključio je Terzić.

foto: Dado Đilas

Lepa svota

ZARADA SKORO MILION €

Na utakmici protiv CSKA bilo je skoro 39.000 gledalaca.

- Danima smo pričali i konsultovali se šta ćemo sa cenom. Onda dođeš do zaključka da dođe Dino Merlin u Arenu, napuni je sa 20.000 ljudi i 100 evra bude karta. Zvezda 25 godina nije igrala u Evropi. Ovo je bila šansa da se zaradi. I zaradili smo oko milion evra, otprilike oko 880.000 € - otkrio je Terzić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: EVO koliko će Zvezda i Partizan zaraditi od učešća u Ligi Evropa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track