NEMAC, A LOPOV I PREVARANT! Sudija Feliks Brih koji je POKRAO SRBIJU na računu ima 2.000.000 evra!
Foto: EPA, AP

odakle ti silno bogatstvo? od deljenja pravde sigurno nije

NEMAC, A LOPOV I PREVARANT! Sudija Feliks Brih koji je POKRAO SRBIJU na računu ima 2.000.000 evra!

Mundijal 2018 -

Feliks Brih je za deset godina bavljenja suđenjem (suđenjem?!) zaradio - pazite ovo sad! - dva miliona evra! Dva miliona!

Pa da je bio prosečan fudbaler, ne bi bolje prošao! Čovek koji veze nema sa suđenjem, pravom i pravdom doktorirao je na temu „Pravo u sportu“ (?!?). Kakvo njegovo crno pravo! Zavio je reprezentaciju Srbije u crno. Ali ako nam je za utehu (a nije!), zavio je i mnoge druge (vidi okvir desno).

Brih se oglušio na poziv iz VAR sobe da pregleda spornu situaciju
Brih se oglušio na poziv iz VAR sobe da pregleda spornu situacijufoto: Profimedia

Feliks (u slobodnom prevodu Srećko, ali u našem slučaju Nesrećko) Brih i dalje sudi i deli (ne)pravdu pod okriljem FIFA. Da je sreće, taj ne bi više nikada uzeo pištalju u ruku ali, po svemu sudeći, nastaviće da nervira ljubitelje fudbala.

Ako je poznato (a poznato je!) da jedan fudbalski sudija po meču pod okriljem FIFA i UEFA dobije oko 3.000 evra, a godišnje do 70.000 (možda koja hiljada više ako sudi neko bitno polufinale i finale), onda se postavlja jedno jasno pitanje: odakle Feliksu Nesrećku Brihu, doktoru prava, dva miliona evra na računu?!

Odakle?! Ovo o zaradi tvrdi specijalizovani sajt Inkomenentvort, koji se bavi prihodima poznatih ličnosti. Nemac je pre deset godina dobio FIFA znak, sudio je na vrhunskim takmičenjima poslednjih nekoliko sezona, pa je pravo čudo da spada u red najbogatijih arbitara planete. Zarađuje više od nekih svetskih bekova! Nikada nije dao gol u karijeri, nikada nije šutirao penal, ali jedan nije dosudio! Jedan koji je Srbiju doveo na korak od ispadanja! Samo on nije video faul nad Mitrovićem! Bruka!

Kao u ultimatfajtu... Švajcarci ruše Mitrovića u šesnaestercu
Kao u ultimatfajtu... Švajcarci ruše Mitrovića u šesnaestercu foto: AP

Neverovatno je da se Brih oglušio o sugestiju iz sobe za VAR tehnologiju da pogleda snimak sporne situacije kada su dvojica Švajcaraca rvačkim zahvatima oborila Mitrovića.

Feliks (42) je neoženjen, izjašnjava se kao heteroseksualac. Ne puši, ne pije i nikada se nije tetovirao. Nije bio talentovan za fudbal.

Neverovatno

SA ŠVAJCARCIMA SE DOMUNĐAVAO NA NEMAČKOM

Nesrećko Brih je sa Švajcarcima na terenu stadiona u Kalinjingradu tokom meča ćaskao na nemačkom jeziku. Ovako su srpski fudbaleri bili u podređenom položaju jer nisu razumeli šta se oni međusobno domunđavaju.

- Znam i ja nemački, pa sam ga pitao zašto mi je dao žuti - rekao je Sergej.

Sumnjive veze

BLATEROV MALI

Mnogi smatraju da je Feliks Brih „kadar“ Sepa Blatera, odnosno da je proradila švajcarska veza. Sumnja se da Švajcarac, iako je bivši predsednik FIFA, i dalje vuče glavne konce u svetskoj kući fudbala.

OVAKO KRADE: IMA POSEBAN PIK NA SRBE

Liga šampiona 2011. Ocelul - Mančester junajted

CRVENI ZA NEMANJU VIDIĆA, FERGUSON POLUDEO

foto: Printscreen

Našem Nemanji Vidiću je na pomenutom meču dao crveni karton, a jasno je bilo da nije imao dovoljno materijala za to. Nije čudo što ga engleski mediji najavljuju sa posebnom pažnjom uz naslov „Čuvajte se“.

- Ne razumem šta radi ovaj sudija. Možda u Nemačkoj vlada drugačiji kriterijum - naglasio je tada Aleks Ferguson.

Kvalifikacije za SP 2013. Srbija - Hrvatska

DVA ŽUTA ZA NEMANJU MATIĆA ZA SEDAM MINUTA!

foto: Printscreen

Srbija je u meču sa ljutim rivalom od 75. minuta ostala bez Matića, kome je Feliks Brih dodelio dva žuta kartona u roku od samo dva minuta.

I sam Nemanja je bio zaprepašćen ovakvom strogoćom nemačkog sudije, a na kraju je ishod bio nerešen 1:1.

Bundesliga 2013. Leverkuzen – Hofenhajm

PRIZNAO GOL KOJI NIJE POSTIGNUT!

Brih je bio akter jednog od najvećih skandala u nemačkom fudbalu, kada je priznao gol Leverkuzena iako se lopta odbila od reklame i ušla u gol sa spoljne strane kroz bušnu mrežu. Brih je pokazao na centar ne hajući za proteste gostiju. Strelac Kesling se sutradan izvinio za sraman potez, jer se radovao a video je o čemu je reč. Hofenhajm je čak tražio odigravanje nove utakmice.

Liga šampiona 2016. četvrtfinale Barselona – Atletiko

ISKLJUČIO TORESA BEZ RAZLOGA

foto: Printscreen

Atletiko je vodio 1:0 golom Toresa, ali je Nemac tada uzeo stvari u svoje ruke i nešto kasnije mu dodelio crveni. Najbolji igrač „jorgandžija“ morao je u svlačionicu, što je Barsi omogućilo da preokrene rezultat i slavi sa 2:1. Navijači Atletika su ga žestoko vređali.

- Strašno, poslali su ovog „profesionalnog“ sudiju da nas opljačka - rekao je tada Fernando Tores.

foto: Kurir

NE PROPUSTITE

SUTRA SAMO UZ KURIR NOVI BROJ PORODIČNOG MAGAZINA LENA: Vežbajte pamćenje!

I ove nedelje Kurir poklanja najbolji porodični magazin u Srbiji!

Tema sutrašnjeg broja magazina Lena je demencija, bolest koja nastaje kada se određeni delovi mozga razbole.

O uzrocima, simptomima i prevenciji, kao i načinu kako da vežbate pamćenje, govoriće dr Zorica Minović, specijalista neuropsihijatrije.

foto: Kurir

Pored toga, dr Rada Ješić Vukićević, načelnica odeljenja za gastroenterologiju i hepatologiju otkriva razloge propadanja jetre, dok dr Darko Antić, zamenik direktora i šef intezivne nege govori o malignim limfnim čvorovima.

U intervjuu za Lenu voditelj i pevač, Ognjen Amidžić otvoreno o životu i koliko mu je bitan mir.

Donosimo vam savete kako da pomognete sebi i drugima, da budemo bolji kako bi nam bilo bolje, dok Lenina kuhinja donosi recepte za pravu voćnu uživanciju.

Lena - vaš saputnik, prijatelj i vodič kroz život!

Kurir/Predrag Gajić/ Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track