HRVATI PRETE ZVEZDI: Fudbaleri iz Osijeka i Rijeke stižu na Marakanu
Foto: Starsport©

KO je naredni rival crveno-belih

HRVATI PRETE ZVEZDI: Fudbaleri iz Osijeka i Rijeke stižu na Marakanu

Fudbal -

Crvenu zvezdu do Lige šampiona deli još šest mečeva ili tri kola kvalifikacija, a naredni rival je - Suduva iz Litvanije.

Prvi meč igraće se 24. jula na stadionu "Rajko Mitić", a revanš je na programu nedelju dana kasnije u Marijampolju.

foto: Starsport©

Srpski prvak se nije proslavio u dvomeču s anonimnim Spartaksom iz Letonije (0:0, 2:0), a nema sumnje da će mnogo teži zadatak biti izbaciti Litvance koji su eliminisali favorizovani APOEL s Kipra (3:1, 0:1).

Iako klub postoji već 97 godina, Suduva je i dalje nepoznanica u fudbalskom svetu. Ipak, start sezone govori da nisu ekipa za potcenjivanje, iako dolaze iz zemlje košarke. Trener Vladimir Čeburin forsira ofanizvnu igru, o čemu svedoči šampionska titula iz prošle sezone s gol razlikom "plus 42".

PRVI MEČ 24. jul Crvena zvezda - Suduva DRUGI MEČ 31. jul Suduva - Crvena zvezda

Suduva je prošle sezone ostvarila čak 21 pobedu, uz osam remija i svega četiri poraza, a iza sebe su ostavili i favorizovani Žalgiris kojeg su pobedili sa 3:0. Tim je sastavljen od velikog broja inostranih igrača, a čine ga i dvojica Hrvata, Srbin i Bosanac. Gralvni igrači u odbrani su upravo Srbin Aleksandar Živanović i Hrvat Andro Švrljuga, a tu su i dva brza Brazilca Giljermo i Bruno Dibala. Ipak, najveća opasnost po gol Milana Borjana dolazi iz špica, od Rigina Sisilija koji je postigao het-trik nre nedelju dana protiv APOEL-a. Golman im je Hrvat Ivan Kardum, koji je proglašen za najboljeg čuvara mreže u litvanskoj ligi prošle sezone.

FK SUDUVA Grad: Marijampolj (140 km južno od glavnog grada Viljnusa) Godina osnivanja: 1921. Klupske boje: Bela, crvena, crna Stadion. ARVI arena (kapacitet 6.250) Titule (1): 2017. godine Kup Litvanije (2): 2006. i 2009. godine Superkup Litvanije (2): 2009. i 2018. godine Tim: Kardum (Hrvatska) - Slavickas (Litvanija), Švljuga (Hrvatska), Živanović (Srbija), A. Jankauskas (Litvanija) - Leimonas (Litvanija), Verbickas (Litvanija), Asevedo (Čile), Matalevišjus (Litvanija) - Sisilia (Kurasao), Topčagić (BiH). Trener: Vladimir Čeburin (Kazahstan)

Goran Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track