CENTAR SIMON VIZENTAL OŠTRO OSUDIO UČEŠĆE TOMPSONA NA PROSLAVI: Njegove pesme pozivaju na ubijanje Srba! Nigde ne treba da bude pozvan kao počasni gost!
Printskrin, Foto: Printskrin

Nigde ne bi trebalo da bude pozvan kao počasni gost

CENTAR SIMON VIZENTAL OŠTRO OSUDIO UČEŠĆE TOMPSONA NA PROSLAVI: Njegove pesme pozivaju na ubijanje Srba! Nigde ne treba da bude pozvan kao počasni gost!

Fudbal -

Centar Simon Vizental koji se bori protiv antisemitizma i rasizma žestoko je danas osudio učešće hrvatskog ekstremno desničarskog muzičara Marka Perkovića zvanog Tompson na proslavi dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu.

Centar Simon Vizental opisao je Perkovića kao "ozloglašenog simpatizera pronacističkog hrvatskog režima za vreme Drugog svetskog rata čije pesme pozivaju na ubijanje srpske manjine".

"Istaknuto pojavljivanje Perkovića na slavlju daje fašističkim stavovima legitimitet koji ne zaslužuju", navodi se u saopštenju.

Perković je ušao u autobus koji je vozio hrvatske fudbalere sa aerodroma do centra Zagreba gde im je priredjeno slavlje povodom osvajanja drugog mesta na Svetskom prvenstvu u fudbalu nedavno završenom u Rusiji.

Muzičar je izveo nekoliko pesama na toj proslavi a hrvatskim medijima je rekao da su ga članovi reprezentacije pozvali na slavlje.

Poznati lovac na naciste Efraim Zurof iz Centra Simon Vizental rekao je da Perković ne bi trebalo nigde da bude pozvan kao počasni gost.

Beta

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track