ZDRAVKO MAMIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Sprema mi se otmica, love me! Nisam kukavica, ali je situacija ozbiljna!
Foto: Beta

Najtraženiji hrvatski begunac

ZDRAVKO MAMIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Sprema mi se otmica, love me! Nisam kukavica, ali je situacija ozbiljna!

Fudbal -

Zdravko Mamić, najtraženiji hrvatski begunac, tvrdi da mu je ugrožen život u Bosni i Hercegovini gde se trenutno nalazi.

Mamić je dan pre izricanja presude u sudu u Osijeku otišao u BiH kako bi aktivirao svoje dvojno državljanstvo. Time je praktično sprečio izručenje Hrvatskoj, a sada kaže da ni tamo nije siguran.

"Nažalost, imam informacija da moram da budem čuvan. Nisam kukavica. Osećam da lov na mene traje i ne znam kada će se završiti. Videćemo sve. Ali, situacija je zaista ozbiljna. Malopre sam dobio poziv u kojem se tvrdi da postoje ozbiljne informacije da se sprema moja otmica. I nije to prva informacija", rekao je Mamić za Dnevni avaz.

Nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba tvrdi da je politički i ciljano progonjen.

"Ja sam 72 sata pre izricanja presude bio uveren da ću ujahati na belom konju u Sud u Osijeku i da ću čuti da sam slobodan i da sam nevin. I onda, znate šta se dogodilo?! Dobio sam neke dokumente nekoliko sati pre izricanja presude i shvatio sam šta mi se sprema. Ja, jednostavno, nisam imao izbora i odlučio sam da odem u BiH. Što se tiče Međugorja, ovde sam okružen pažnjom i ljubavlju. Ljudi su srdačni. Dobra je neka vibracija. Veliki je pritisak na vlast BiH da se Mamić izruči. Tužioci iz Hrvatske već su bili tu i vršili pritisak na pravosuđe. To je, verujte, jedan ludački pritisak".

Kurir sport

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track