SENZACIONALNA ISPOVEST! JOVO SUBAŠIĆ ZA KURIR: DANIJEL MI JE REKAO Tata, nisam znao da će Tompson doći. Srpska rodbina nam nije čestitala...
Foto: Reuters, AP, Shutterstock

EKSKLUZIVNO!

SENZACIONALNA ISPOVEST! JOVO SUBAŠIĆ ZA KURIR: DANIJEL MI JE REKAO Tata, nisam znao da će Tompson doći. Srpska rodbina nam nije čestitala...

Fudbal -

Jovo Subašić, otac svetskog vicešampiona, golmana Hrvatske Danijela Subašića, u ekskluzivnom razgovoru za Kurir kaže da se i danas, nedelju dana od završenog Mundijala u Rusiji, nije smirila euforija zbog uspeha reprezentacije Hrvatske.

Ipak, od članova familije Subašić, raseljene po celom svetu, nisu došle čestitke za dobre partije sina Danijela. Subašići su poreklom Srbi iz Raštevića pored Benkovca, žive skromno u selu Zagrad, gde su se pre dve godine preselili iz Zadra. Jovo je penzionisani pekar, majka Boja domaćica, a njihov sin je heroj Hrvatske.

Kuća puna golmanskih rekvizita...Majka i otac Danijela Subašića
Kuća puna golmanskih rekvizita...Majka i otac Danijela Subašićafoto: Reuters

- Nisu zvali, slabo, ništa... Ko će ga njima znati zašto je to tako. Verovatno zato što igra za Hrvatsku - priča Jovo Subašić o razlozima što od rodbine nisu stigle čestitke.

Kada je vama bilo najteže dok ste gledali Danijela u Rusiji? - Protiv Danske! Bila je prva nokaut utakmica, ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Ali kada su došli penali, znao sam da će biti dobro.

Kako ste znali? - Prošle sezone u Monaku nije odbranio nijedan penal, a pre toga ih je skinuo 17. Moralo je da krene baš u Rusiji.

3 pe­na­la  od­bra­nio je Su­ba­šić Dancima. 63 od­sto  šu­te­va  u gol  zaustavio. 9 go­lo­va  pri­mio  iz igre.
3 pe­na­la od­bra­nio je Su­ba­šić Dancima. 63 od­sto šu­te­va u gol zaustavio. 9 go­lo­va pri­mio iz igre.foto: Reuters

Da li vam je sin rekao koja je bila tajna odbranjenih jedanaesteraca? - Sve dolazi od mirnoće. Otišao je u Rusiju potpuno miran i siguran u sebe i ekipu.

Gde ste vi gledali utakmice? - U svojoj kući! Sami, ja i televizor! Žena ne gleda Danijela, ona izađe iz kuće kad počne utakmica.

Zašto? - Nervozna je pa ode iz sobe u kojoj je televizor. Poslednji put ga gledala kada je kao omladinac branio za Zadar protiv Hajduka, pa ga udariše tada i iznesoše sa terena. Od tada niti ide na stadion, niti sedi sa mnom pored ekrana.

Ponosna na sina...Boja Subašić
Ponosna na sina...Boja Subašićfoto: Reuters

Kako se slavilo u komšiluku? - Eh, kako... Ovo država nije još videla. I danas se slavi kod nas, dođu komšije, popijemo pivo ili nazdravimo vinom. Malo je reći da smo svi srećni.

Znate da su se u Srbiji mnogi pokajali što su navijali za Hrvatsku kada su videli da igrači slave s Tompsonom u Zagrebu? - I ovde pišu svašta o njemu, da je fašista, ovakav, onakav, šta ti ja znam. Danijel mi rekao da nije znao da će Tompson biti s njima u autobusu.

Kako se vama čini taj potez igrača? - Ma koga briga šta ja mislim...

Iskreno NEĆE SE DANIJEL NALJUTITI ŠTO SAM PRIČAO ZA MEDIJ IZ SRBIJE

Da li će se Danijel naljutiti na vas što ste pričali za srpski list? - Neće! Danijel je tih i povučen čovek, ne ume da se naljuti, niti voli da se svađa. Nadam se da ćete i vi sve preneti onako kako smo pričali - zaključio je Jovo Subašić.

Lična karta

Danijel Subašić

foto: AP/Matthias Schrader

ROĐEN: 27. oktobar 1984. MESTO: Zadar BRAK: U vezi s Antonijom Bocom DECA: -

POČETAK Počeo da brani u Zadru, postao standardan, ali se posvađao s upravom zbog produženja ugovora

USPON Status sjajnog golmana zaslužio je braneći za Hajduk, za koji je odigrao 95 utakmica i postao reprezentativac Hrvatske

KLUBOVI Član je Zadra od 2008, a tada se seli u Hajduk iz Splita, da bi posle četiri godine provedene na Poljudu obukao dres Monaka. Prvi je golman reprezentacije Hrvatske.

DOSTIGNUĆA Srebro na Svetskom prvenstvu, Kup Hrvatske, prvenstvo Francuske

Kakav miks DANIJEL - HRVAT KOJI SE KRSTI KAO PRAVOSLAVAC

foto: Printscreen

Danijel Subašić je došao u centar pažnje kada otac njegove sadašnje žene nije želeo da im da blagoslov za venčanje, jer je Danijel Srbin. Čak je i prebio ćerku i pretio joj da će je zaklati. Danijel je tada je prvi put izjavio da je postao Hrvat i katolik, a kasnije je viša puta to ponavljao. Pred penale u Rusiji krstio se kao pravoslavac.

Ćale ko ćale PITAO SAM GA DA LI JE MOGAO BOLJE U FINALU

Slabo se kreće... Jovo Subašić
Slabo se kreće... Jovo Subašić foto: Reuters

Da li mislite da je Hrvatska trebalo da osvoji Mundijal? - Mala je zemlja Hrvatska za tako nešto. Mislim da su i sudije dale malu prednost Francuzima, jer nije bilo onog faula pre prvog gola. Ali dobro sad, ni drugo mesto nije loše. Istorijski uspeh! .: Šta mislite o Danijelovim odbranama u finalu? - Pitao sam ga da li je mogao bolje kod ona dva šuta za treći i četvrti gol Francuske. Meni je izgledalo kao da je mogao i bolje da brani, ali on mi reče da je bio oba puta pokriven i da je kasno video loptu.

foto: Kurir

Kurir / Dejan Petković

Foto: Shutterstock, AP, Reuters

************************************************************************

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

* OTKRIVAMO! KAKO SU ALBANSKI POLITIČARI MONTIRALI SLUČAJ: Udar na Srbiju planiran za ponedeljak

* POBEDNICA "ZADRUGE" PRED RAZVOD POMAŽE MUŽU: Kija namešta Slobi tezge kod bivšeg momka!

* VUČIĆ: Imamo trag do ubice Ivanovića

* URNEBESNI NADIMCI EKSPREDSEDNIKA: Zaboravite Tomu Grobara, upoznajte Ždrala i Jegulju!

* ISPALA: NOVOPAZARCI PROTIV DOLASKA KOSOVSKOG BIZNISMENA Ne trebaju nam ni Ugljanin ni Pacoli!

* KURIR SAZNAJE: DETALJI BJELINOG FILMA O ZDRAVKOVIĆU Kako je Šekularac oteo devojku Tomi!

* REKORDNA PRODAJA VOZILA: Srbi u 2008. kupili 16.000 automobila!

* DRAMA! UČENICI SE VRATILI SA EKSKURZIJE U ŠPANIJI: Profesorka bežala od besnih roditelja

* STRAŠNO! ISPOVEST MAJKE ČIJU JE ĆERKU SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO BRAT: Verovala mu je, a on ju je silovao!

* PEVAČICA PODNELA ZAHTEV: Ceca legalizuje stan u Bečićima!

* UHVAĆEN NA DELU! TENISER RASKRSTIO SA VODITELJKOM: Filip Krajinovic zamenio Ninu novom ribom!

*************************************************************

Ne propustite

KURIR POKLANJA DODATAK VAŠ LEKAR: Na jednom mestu pronađite rešenja za svoje zdravstvene probleme

foto: Kurir

Eminentni lekari savetuju kako da se najlakše oslobodite svojih tegoba!

U današnjem dodatku Vaš lekar razgovarali smo sa asistentom dr Aleksandrom Janičićem, urologom, o načinima kako u letnjim mesecima sačuvati zdravlje urinarnog trakta.

Žana Marić, Bahov praktičar, otkriva kako nam Bahove kapi pomažu da pravilno reagujemo na životne promene i emotivne turbulencije, dok dr Dalibor Dragišić, kardiolog, savetuje kako da krvni pritisak držite pod kontrolom.

Pored toga, saznajte šta nam poručuju crteži koje pravimo dok telefoniramo, koliko je kakao jak antioksidans i kako luk utiče na zglobove.

U utorak vam poklanjamo drugi dodatak koji odgovara na pitanja: da li je kamen u žuči nasledan i koje je rešenje.

Čitajte zašto je kiropraktika dobra i ko je preporučuje, a otkrivamo i na šta može da utiče nedostatak cinka.

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track