ZVEZDA NA KORAK OD LIGE ŠAMPIONA: Ben i Radonjić srušili Spartak u Slovačkoj! Crveno-beli protiv Salcburga za plasman među velikane! (KURIR TV)
Foto: Printscreen/Instagram

ODLUKA PALA U PRODUŽECIMA

ZVEZDA NA KORAK OD LIGE ŠAMPIONA: Ben i Radonjić srušili Spartak u Slovačkoj! Crveno-beli protiv Salcburga za plasman među velikane! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of za Ligu šampiona, jer su u revanšu trećeg kola kvalifikacija pobedili Spartak u Trnavi posle produžetaka - 2:1.

KURIR U TRNAVI: Od specijalnog izveštača Aleksandra Radonića

Prvaku Srbije je ta pobeda, posle beogradskih 1:1, bila dovoljna za dvomeč sa Salcburgom kao poslednjoj prepreci pred grupnu fazu elitnog takmičenja.

Tim trenera Vladana Milojevića trijumfom u Slovačkoj obezbedio je evropsku jesen, odnosno učešće makar u Ligi Evrope (u slučaju eliminacije od Salcburga).

Crveno-beli su zasluženo pobedili u Trnavi, nošeni podrškom oko 2.000 "Delija".

Gol odluke postigao je Nemanja Radonjić u osmom minutu prvog produžetka na sjajnu asistenciju El Fardu Bena za konačnih 2:1.

Utakmica je počela burno, domaćin je u šestom minutu poveo, a već u sledećem Zvezda je izjednačila.

Bakoš je na centaršut Kadleca između Savića i Degeneka iz blizine glavom matirao Borjana i doneo radost domaćim navijačima, ali je samo 87 sekundi kasnije Ben izjednačio. Stojiljković je idealno centrirao, a Ben je sa sedam, osam metara zakucao loptu u mrežu - 1:1.

Od sedmog do 98. minuta vodila se velika borba, na momente i gruba, u čemu su prednjačili fudbaleri Spartaka, pa su "krv pustili" Stojiljkoviću i Saviću, Simić je dobio kung-fu udarac, a Ben klasičan nokaut posle kog je ostao u nesvesti.

U takvoj, rovovskoj borbi Zvezda je bila konkretnija, ali nedovoljno da dođe do vođstva.

Najbolju priliku crveno-beli su propustili u 68. minutu. Radonjić je šutirao iz dobre pozicije, Čudi je intervenisao, Stojiljković je pokušao da odbitak pošalje u mrežu, ali nije uspeo pored Spartakovog golmana i Tota.

Spartak je za ceo meč stvorio jednu, doduše veliku šansu, i to u 82. minutu kada je Borjan maestralno intervenisao. Savić je pustio loptu i pogrešio, jer je ona došla do Bakoša, koji je dobio duel sa Degenekom i iz blizine šutirao, a golman Zvezde odbranio.

Posle 90 minuta bilo je 1:1, baš kao i na "Marakani", pa se ušlo u produžetak.

Trenutak odluke u ovom dvomeču dogodio se u 98. minutu. Ben je iz prve poslao loptu na ivicu šesnaesterca, Radonjić je pobegao odbrani Spartaka i fantastično primio loptu, izašao sam pred Čudija i poslao je u mrežu!

Spartak je u 121. minutu mogao do izjednačenja iz penala, koji je skrivio Rodić, ali je kapiten Godal sa bele tačke pucao preko gola. Čak i da je domaćin izjednačio, teško da bi mogao bilo šta više, jer je uveliko u toku bila sudijska nadoknada vremena, a za prolaz mu je bio potreban još jedan gol.

I to je bilo to!

Crvena zvezda već sledeće nedelje dočekuje Salcburg u prvoj utakmici plej-ofa. Podsetimo, srpski prvak će tada odraditi prvi od dva meča bez publike, koliko je kažnjen od UEFA.

Salcburg je posle 3:0 kod kuće i u revanšu u gostima savladao Škendiju 1:0.

foto: Printscreen/Instagram

TOK MEČA:

KRAJ - 1:2!

120+1. minut - GODAL PROMAŠIO PENAL! Rodić je skrivio najstrožu kaznu, ali domaćin nije uspeo da izjednači, jer je kapiten sa bele tačke poslao loptu preko gola.

107. minut - Milojević menja Radonjića, ulazi Babić. Zvezda pojačava odbranu.

106. minut - Počeo je drugi produžetak. Druga izmena kod Spartaka, Hladik umesto Čonke.

105. minut - Kraj prvog produžetka.

103. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Gobeljić se našao sam pred Čudijem, ali je loše reagovao, umesto da šutira, pokušao je da asistira i pogrešio.

101. minut - Gobeljić je zamenio Jovančića.

100. minut - Prva izmena kod domaćina - Dangubić umesto Rade.

100. minut - Još jedan pokušaj Radonjića, ali je ovaj put njegov šut zaustavio Godal.

99. minut - Radonjić je potrčao da podeli radost sa Delijama i skinuo dres, pa je "požuteo".

foto: Printskrin

98. minut - GOOOLLL - 2:1 ZA ZVEZDU! RADONJIĆ! Ben je iz prve poslao loptu na ivicu šesnaesterca, Radonjić je pobegao odbrani Spartaka, izašao sam pred Čudija i poslao loptu u mrežu!

96. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Izveden je korner sa leve strane, Pavkov se snašao i uspeo glavom da šutira, ali iz teške pozicije je pogodio golmana Čudija.

95. minut - Grendel je žestoko faulirao Rodića i dobio žuti karton. Sada je 5:5 u žutim kartonima.

91. minut - Počeli su produžeci.

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA - 1:1! SLEDE PRODUŽECI!

90+1. minut - Deveti žuti karton na meču, dobio ga je Sloboda zbog udaranja Stojkovića.

86. minut - I Pavkov je dobio žuti karton.

85. minut - Milojević je izvršio drugu izmenu, umesto Simića u igri je Jovičić.

82. minut - ŠANSA ZA SPARTAK! Savić je pustio loptu i pogrešio, jer je ona došla do Bakoša, koji je dobio duel sa Degenekom i iz blizine šutirao, a BORJAN JE ODBRANIO.

75. minut - Prva izmena u Zvezdi, napadač za napadača, Pavkov umesto Stojiljkovića.

73. minut - Žuti karton za Degeneka zbog povlačenja Bakoša.

68. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Radonjić je šutirao iz dobre pozicije, Čudi je intervenisao, Stojiljković je pokušao da odbitak pošalje u mrežu, ali nije uspeo pored Spartakovog golmana i Tota.

66. minut - Žuti karton za Tota zbog prekršaja nad Benom koji je bio u naletu.

60. minut - Radonjić je "izbacio" Stojiljkovića, koji je krenuo sam ka Čudiju, ali je domaći golman bio brži i pre stigao do lopte, ali je Zvezdin napadač uklizao i napravio faul posle čega je dobio žuti karton.

58. minut - U drugom poluvremenu nije zabeležena nijedna prilika. Oba rivala igraju oprezno, jer primljen gol mogao bi skupo da ga košta.

54. minut - Ben je četvrta u nizu "žrtava" fudbalera Spartaka! Krv su pustili Stojiljković i Savić, dok je Simić dobio kung-fu udarac domaćeg kapitena Godala.

53. minut - Ben se vraća u igru!

52. minut - PANIKA! BEN U NESVESTI!

Sloboda je laktom u glavu pogodio Bena, koji je pao i ostao nepomičan da leži.

Nastala je panika!

Fudbaleri su pritrčali Benu, odmah zatim i lekarska ekipa, Zvezdinom napadaču je ukazana pomoć i on je došao svesti.

foto: Printskrin
foto: Printscreen
foto: Printscreen
foto: Printscreen

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1

foto: Printscreen

45. minut - Šut Grešaka sa distance, preko gola.

44. minut - Polukontra crveno-belih, Stojiljković je sa desnog krila poslao loptu na "drugu stativu", Radonjić se oslobodio čuvara, ali je zatim mu je Tot ušao u šut.

41. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Crveno-beli su izveli prekid, lopta se odbila do usamljenog Jovančića, koji nije dobro zahvatio loptu, pa je njegov šut izblokiran.

38. minut - "Požuteo" je i Stojković zbog starta s leđa.

36. minut - Saviću je pukla arkada. Brzo mu je ukazana pomoć, zaustavljeno je krvarenje, pa je kapiten Zvezde sa trakom oko glave nastavio meč.

foto: Printskrin

35. minut - Žuti karton za Bakoša zbog udaranja laktom u glavu Savića u skoku.

28. minut - Ben je tražio korner i verovatno je bio u pravu, ali sudija Gozubujuk nije tako mislio, a onda je Zvezdinom fudbaleru zbog protesta dao žuti karton.

27. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Radonjić je promešao odbranu Spartaka i onda, kada se našao pod oštrim uglom, šutirao, ali je golman Čudi odbranio.

26. minut - U poslednjih nekoliko minuta domaćin ima više loptu u posedu.

25. minut - Počela je da pada kiša.

22. minut - Opasnost po gol Borjana. Posle prekida lopta je izbačena iz kaznenog prostora, ali je do došla do Grendela, koji se namestio i šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Stojiljković, pa je domaćin dobio samo korner.

21. minut - Sada navijači Spartaka grme...

19. minut - AUUU, šta je sada uradio Godal! Loše je primio loptu, Simić mu je uzeo i krenuo u kontru, a fudbaler Spartaka je Zvezdinog vezistu zaustavio kung-fu potezom! Na kraju, Godal je dobro prošao, jer je dobio samo žuti karton.

15. minut - Trenutni rezultat je identičan kao što je bio u Beogradu. Crveno-beli pokazuju veću želju za postizanjem drugog gola...

13. minut - Drugi korner za crveno-bele, ovaj put sa desne strane, izveo je Ben, a Savić je glavom poslao loptu preko gola.

11. minut - Prvi korner za Zvezdu, golman Čudi nije sigurno intervenisao, ali su njegovi saigrači izbacili loptu daleko u polje.

7. minut - GOOOLLL - 1:1 - BEN! Stojiljković je sa desnog krila centrirao, Ben je ostao usamljen na sedam, osam metara i glavom zakucao loptu u mrežu! Vođstvo domaćina trajalo je 87 sekundi!

6. minut - 1:0 za SPARTAK! BAKOŠ! Iskusni napadač Spartaka je na centaršut Kadleca između Savića i Degeneka iz blizine glavom matirao Borjana.

5. minut - Stojiljković je dobio udarac u nos! Krvari, pa je morao da napusti teren da mu se ukaže pomoć.

1. minut - Sudija Serdar Gozubujuk iz Holandije dao je znak da utakmica počne.

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević napravio je dve izmene u odnosu na meč sa Spartakom u Beogradu. Sada u "najboljih 11" nema Jovičića i Ebisilija, umesto kojih je ukazao poverenje Jovančiću i Simiću.

Jasna je namera trenera crveno-belih da preko Simića probija odbranu Spartaka po boku, a takođe sa Jovančićem da bude ofanzivniji u manevarskom prostoru u sredini terena.

S druge strane, šef struke Spartaka Radoslav Latal odlučio se za identičan sastav koji je počeo prvi meč.

SPARTAK TRNAVA: Čudi – Kadlec, Tot, Godal, Čonka – Jirka, Sloboda, Grendel, Grešak, Rada – Bakoš.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovančić - Ben, Krstičić, Simić, Radonjić - Stojiljković.

Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija).

foto: Printskrin

20:26 - Koreografija navijača Spartaka

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić
foto: Printscreen

20:22 - Trese se stadion od Delija!

20:18 - Ovako izgleda teren...

foto: Printscreen

20:14 - Grmljavina Delija sa tribina!

Navijača Crvene zvezde, naravno, ima znatno manje od pristalica Spartaka, ali se grmljavina "Delija" sa tribina daleko jače čuje!

20:07 - Sektor za Delije

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

19:58 - Zagrevanje crveno-belih

19:54 - Delije skandiraju: Zvezdo, zgazi ih sve!

19:44 - Navijači Zvezde marširaju!

19:16 - Delije okupirale centar Trnave!

19:04 - Slovačka policija sa bornim kolima na ulici čeka Delije

19:00 - Delije u Tranvi!

Utakmica u Slovačkoj obeležena je kao najvažnija u sezoni za crveno-bele, jer ako eliminišu Spartak obezbediće jesen u Evropi, odnosno makar učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Zvezda i Spartak su u prvom duelu u Beogradu igrali nerešeno 1:1 (1:1).

Ukupni pobednik će se u plej-ofu za Ligu šampiona sastati sa boljim iz dvomeča Salcburg – Škendija, u kome Austrijanci posle 90 minuta borbe, pred revanš u Makedoniji (20.15), imaju ogromnu prednost – 3:0.

I Zvezda i Spartak su između dva međusobna duela rutinski obavili poslove u prvenstvu kao domaćini, i to sa rezervnim sastavima. Zabeležili su identične pobede – 3:0, crveno-beli protiv subotičkog Spartaka, a šampion Slovačke protiv Mihalovca.

Srpskog prvaka je u Trnavi dočekalo neprijatno iznenađenje, jer je teren stadiona „Anton Malatinski“ u očajnom stanju. Razlog su bakterije koje su napale travu.

"Stadion je impozantan, ali teren nije u najboljem stanju. To možemo samo da konstatujemo, ništa ne možemo da promenimo", rekao je Zvezdin trener Vladan Milojević.

"Pred nama je drugih 90 minuta i želimo da odigramo dobru utakmicu. Spartak je dobra i agresivna ekipa, to se videlo u Beogradu i u prednosti su zbog gola u gostima. Time se ne opterećujemo, trudićemo se da se borimo i odigramo najbolje što možemo", izjavio je Milojević dan pred meč.

Prema njegovim rečima, ne postoji teret u njegovom timu zbog remija 1:1 u Beogradu.

"Neko sam ko stalo veruje, tako i generalno u životu. Ne bih bio na ovom mestu da ne verujem, bez obzira na bilo koji rezultat. Veru niko ne može da oduzme, svi smo pozitivni", dodao je trener crveno-belih.

Milojević je istakao da su crveno-beli spremni i na provokacije i grubu igru.

"Spartak ima svoj stil i njega se drži. Ako pričamo o fudbalu postoje granice dozvoljenog... Ne interesuje me uloga favorita, niti je imamo i neće nas zavaravati takve stvari", zaključio je Vladan Milojević.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track