KURIR EKSKLUZIVNO OTKRIVA Crvena zvezda dovodi pojačanje za Ligu šampiona: Na Marakanu stiže centarfor iz Premijer lige (VIDEO)
Foto: AP

Napada Salcburg

KURIR EKSKLUZIVNO OTKRIVA Crvena zvezda dovodi pojačanje za Ligu šampiona: Na Marakanu stiže centarfor iz Premijer lige (VIDEO)

Fudbal -

Izraelac Tomer Hemed novi je fudbaler Crvene zvezde, ekskluzivno otkriva Kurir sport!

Napadač premijerligaša Brajtona dolazi na stadion "Rajko Mitić" kao pojačanje za napad na Ligu šampiona.

Posle prolaza i dvomeča sa Spartakom iz Trnave, čelnici Crvene zvezde odlučili su da aktiviraju dogovor sa upravom Brajtona i dovedu Tomera Hemeda (31).

Radi se o iskusnom, brzom i okretnom fudbaleru koji dres reprezentacije Izraela nosi od 2011. godine i koji je prošao sve selekcije nacionalnog tima. Sa Makabijem je 2010. osvojio titulu, a u toj sezoni je u 45 utakmica dao 18 golova.

Kladionica MOZZART već je izbacila kvote za meč Zvezda - Salcburg, a kec i dvojka su jednaki - 2,70. Pogledajte sve kvote za utakmicu Crvena zvezda - Salcburg

Karijeru je počeo u Makabiju iz Haife, a prvi inostrani transfer ostvario je u leto 2011. kada je potpisao za špansku Majorku. Posle tri godine prešao je Almeriju kao slobodan igrač. U La Ligi, najjačem rangu Španije, odigrao je tačno 100 utakmica i dao 27 golova. Davao je golove Realu, Atletiku, Valensiji, Sevilji...

Engleski Brajton kupio ga je od Almerije 2015. za 1,5 miliona evra. Upravo je Tomer Hemed bio bio jedan od ključnih igrača Brajtona kada su se iz Čempionšipa posle 34 godine plasirali u Premijer ligu u sezoni 2016/2017. Odigrao je 81 utakmicu i dao 28 golova. U najjačem rangu Engleske prošle godine upisao je 16 utakmica i dva gola, Njukaslu i Vest Bromvič Albionu.

Tomer Hemed pored izraelskog ima i poljsko državljanstvo, jer mu je majka poreklom iz te zemlje. Oženjen je bivšom manekenkom Šunit Faragi, koja je bila mis Izraela 2008. godine. Imaju dve ćerkice.

Aleksandar Radonić

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track