GROBARE ČEKA PRAVI PAKAO U ISTANBULU: Navijači Bešiktaša su najbrutalnija grupa u Evropi! Gaza i pale sve pred sobom, a NI UBIJANJE IM NE PADA TEŠKO (VIDEO)
Foto: EPA

BIĆE PAKLENO

GROBARE ČEKA PRAVI PAKAO U ISTANBULU: Navijači Bešiktaša su najbrutalnija grupa u Evropi! Gaza i pale sve pred sobom, a NI UBIJANJE IM NE PADA TEŠKO (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Bešiktaša sledeći su protivnik Partizana u Ligi Evrope, što je ujedno jednima i drugima poslednje kolo pred grupnu fazu ovog takmičenja.

Nisu crno-beli bili posebno srećni kada su saznali ime svog budućeg protivnika. Malo je falilo da to bude ekipa iz Austrije, ali Negredo je golom u 90. minutu spasao Turke i tako poslao na megadan Partizanu.

foto: EPA

Osim po igračkim kvalitetima, klub iz Istanbula poznat je i po vatrenim navijačima koji često imaju naviku i da preteraju u tom svom fanatizmu.

Poznata je velika mržnja između turskih i srpskih ultrasa u kom god sportu da se susretnu.

foto: EPA

Još uvek svi dobro pamte ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode pred košarkaški meč između istanbulskog tima Galatasaraja i Crvene zvezde.

foto: fkcrvenazvezda.rs

Fanovi istanbuskih crno-belih široj javnosti su poznati po svojim verskim, ali i brutalnosti, pa nema sumanje da će srpska policija za nekoliko dana imati pune ruke posla.

Jokanovićem i Mitrovićev Fulam izgubio je u prvom kolu kod kuće, a sada ih čeka teško gostovanje Totenhemu. Kvota da neće izgubiti (dupla šansa X2) je 3,45, a kec na Pevce 1.30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Fulam

Nije prvi put da turski tim stiže u Beograd, pošto je pre četiri godine žreb takođe spojio dva crno-bela tima u grupnoj fazi Lige Evrope, a pristalice Bešiktaša su i to gostovanje iskoristile da režiraju haos.

Zbog nekoliko incidenata čak je i srpska žandarmerija bila primorana da reaguje, ali ni tada nisu uspeli da smire brutalne navijače Bešiktaša. Oni su sa nemirima nastvili i nakon izlaska sa stadiona, pa nema sumnje da su ih organi gonjenja iz beograda veoma dobro upamtili.

foto: EPA

Najpoznatija grupa postoji pod nazivom "Karsi" i poznati su po anarhiji i velikom rivalstvu sa navijačima Galate i Fenera i na svakom međusobnom meču dešavaju se veliki neredi, a neretko se i stadioni "zaključavaju" zbog rizika od istih.

Osim po Srbiji navijači Bešiktaša su nemire pravili i širom Evrope. Dobro pamtimo haos na Žerlanu kada je Bešiktaš gostovao ekipi Marseja pre godinu dana, a ni francuska policija ih sigurno neće zaboraviti.

Ni navijači Napolija, koji su takođe poznati kao veoma vatreni, nisu uspeli da izađu na kraj sa ovim huliganima. Oni su imali jedan dobro poznat duel u metrou u centru Istanbula kada su proterali Napolitance i tako im naneli "navijački poraz".

Grobare u Turskoj čeka pravi pakao pošto su Karsi najpoznatiji po rušenju svih rekorda u jačini decibela koje proizvede, a da li navijači Partizana trebaju da idu u Istanbul i da li je to pametno je pitanje za srpsku policiju koja bi morala da sedne za sto i razmotri taj odlazak da se ne bi ponovio slučaj sa Markom Ivkovićem od pre nekoliko godina. Iskreno se nadamo da je to bio samo jedan nesvakidašnji propust turske policije i da se nikada više neće poniviti.

1 / 6 Foto: EPA

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track