(KURIR TV) ANĆELOTI OPREZAN PRED UTAKMICU SA ZVEZDOM: Evo šta je trener Napolija rekao uoči duela sa srpskim šampionom
Foto: Foto: Starsport©

Italijani u Beogradu

(KURIR TV) ANĆELOTI OPREZAN PRED UTAKMICU SA ZVEZDOM: Evo šta je trener Napolija rekao uoči duela sa srpskim šampionom

Fudbal -

Trener Napolija Karlo Anćeloti treći put je u Beogradu i ponovo, kao i prethodna dva puta, ide na megdan Crvenoj zvezdi.

1 / 7 Foto: Starsport©

Anćeloti je kao igrač sa Milanom eliminisao Crvenu zvezdu u drugom kolu Kupa šampiona 1988, posle čuvenog ponovljenog beogradskog revanša.

U prvom meču na "San Siru" je bilo 1:1, a onda je Zvezda na "Marakani" povela golom Savićevića. Međutim, meč je prekinut zbog magle, sutradan je bilo 1:1, a "rosoneri" su prošli dalje posle penala.

Anćeloti je i 2006. godine, tada kao trener Milana, bio bolji od Crvene zvezde u Beogradu 2:1 u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Bio sam ovde 1988. godine i dobro se sećam magle. Bila je neverovatna utakmica i po nas je dobro prošlo. I 2006. je takođe dobro prošlo. Znamo da neće biti lako ni sada, ali došli smo da pobedimo", rekao je Karlo Anćeloti na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić" uoči sutrašnjeg duela sa crveno-belima i vratio se 30 godina unazad:

"Vrlo teška utakmica, Zvezda je imala fantastične igrače i to je moglo biti finale. Najbolje se sećam poništenog gola, a da ni dan-danas ne znam zašto je poništen".

Anćeloti je tri puta osvajao Ligu šampiona, dva puta sa Milanom, jednom sa Real Madridom. Upitan da li isti uspeh može da napravi i sa Napolijem, odgovorio je:

"Ako se dobro sećam, samo sam sa Realom imao osećaj da mogu da osvojim Ligu šampiona. Sa Milanom je bilo drugačije, naročito kada smo morali da igramo kvalifikacije. Videćemo kako će biti s Napolijem. Želimo da prvo prođemo grupu, a onda i da idemo do kraja".

Italijanski novinari su subotnju pobedu nad Fiorentinom u prvenstvu 1:0 obeležili kao početak Anćelotijevog Napolija.

"Svašta se priča, ali ja kažem da ono što je napravljeno nećemo da rušimo, već da nadograđujemo. Priča se i o identitietu, a ja neću da moj Napoli ima samo jedan, već više njih".

Slavni stručnjak je još ranije Zvezdu nazvao "fascinantnim autsajderom".

"Svi kažu da je ovo najteža grupa. Svi znaju kako je teško igrati na Marakani. Zvezda igra super u prvenstvu, a što je najvažnije eliminisala je Salcburg, koji je prošle godine daleko dogurao u Evropi".

Upitan kako se oseća s obzirom na to da PSŽ i Liverpul važe za favorite u grupi, Anćeloti je rekao:

"Liga šampiona je bitna za sve, i za igrače i za navijače i za fudbal generalno. Vrlo je bitno početi dobro, a na kraju ćemo podvući crtu i videti kako ćemo proći".

Trener Napolija nije hteo da otkriva karte pred utakmicu sa Zvezdom.

"Ne znam sastav, u subotu smo imali vrlo tešku utakmicu, pa ćemo videti sutra".

Poslednje pitanje za Anćelotija glasilo je: Šta ćete reći ekipi?

"Nemam šta da kažem igračima, bitno je da se ne brinemo, već da igramo svoj fudbal. Važno je i što je predsednik sa nama", zaključio je Karlo Anćeloti.

foto: Printskrin

Odlični defanzivac Napolija Kalidu Kulibali rekao je da se ne plaši atmosfere na "Marakani".

"Mene ništa ne plaši. Znamo da neće biti lako, ali ne smemo da se poigravamo sa Ligom šampiona, jer tu nema šale. Što se navijača tiče, mi iste takve imamo kod kuće", poručio je Seneglac.

On je govorio i o saradnji sa Anćelotijem, koji je letos stigao u Napoli.

"Meni je super, vrlo pozitivan period mog života", rekao je Kulibali i dodao:

"Sa startom u Seriji A smo srećni iako nam nije lako posle Svetskog prvenstva, a trener nam mnogo olakšava".

foto: Printskrin

Kurir sport

Foto: Starsport©

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track