DOŠAO JE U PARTIZAN KAO NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI, A OTIŠAO KAO NEZNALICA I BUNTOVNIK: Kada čujete da je Suma trebalo da pređe u Zvezdu i kako se odlučio za crno-bele, GLEDAĆETE GA DRUGAČIJIM OČIMA (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

NEVEROVATNA PRIČA

DOŠAO JE U PARTIZAN KAO NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI, A OTIŠAO KAO NEZNALICA I BUNTOVNIK: Kada čujete da je Suma trebalo da pređe u Zvezdu i kako se odlučio za crno-bele, GLEDAĆETE GA DRUGAČIJIM OČIMA (VIDEO)

Fudbal -

Bivši igrač Partizana Sejduba Suma napustio je tabor crno-belih i potpisao za izraelski Hapoel Haifu.

Suma (27) će za Makabi igrati kao pozajmljen igrač do kraja sezone, a u ugovor je uvrštena i klauzula o otkupu sledećeg leta.

Omaleni vezista je pre godinu dana došao u Humsku iz Slovana iz Bratislave za 1,65 miliona evra, ali uloženi novac nije opravdao.

Pored svega, postoji jedna priča, možda čak i anegdota vezana za njegov dolazak. Naime, za usluge ovog reprezenrtativca Gvineje bila je svojevremeo zainteresovana i Crvena zvezda. Naime, u taboru ekipe sa Topčiderskog brda saznali su kako su crno-beli ozbiljno ''zagrizli'' za ovog krilnog napdača, pa su odlučili i samo da uđu u trku. Crveno-beli su Sejdubi ponudili veći novac nego klub iz Humske, a Suma je u tom trenutku bio na pragu Partizana. Pošto nije znao šta da radi, Suma je odlučio da odluku o njegovom transferu donese, verovali ili ne, jedan lokalni vrač iz Gvineje.

foto: Nebojša Mandić

Ovaj vidovnjak, koji je veoma popularan u ovoj državi, naredio mu je da ispodštuje postignuti dogovor sa Partizanom, jer reč ne treba da se prekrši. Nakon ovih konsultacija, Suma je odlučio da potpiše za manje novca za Partizan i samo nekoliko dana kasnije stavio je paraf na ugovor sa crno-belima.

Sada kad je ovako praktično oteran iz kluba, nema sumnje da se bar jednom dnevno zapita da li je pogrešio kada je poslušao reči ovog vrača. Možda bi mu u Zvezdi bilo bolje, nikada nećemo saznati, ali bar bar po onome što je pokazao u Partizanu, teško da bi nešto bolje prošao u Ljutice Bogdana.

Prošle sezone je zabeležio 31 nastup, uz samo pet golova, a ove je dopisao još deset mečeva, uz po gol i asistenciju. Trener Zoran Mirković ne računa ozbiljno na njega, pa je razlaz bio neminovan.

Sumu je prethodno želeo i danski Esbjerg, potom još jedan izraelski klub Hapoel Ber Ševa, ali je Makabi iz Haife bio najuporniji i najkonkretniji, a i u mogućnosti je da preuzme platu igrača, koji je u Partizanu zarađivao 550.000 evra po sezoni.

foto: Nebojša Mandić

Suma je završio papirologiju u izraelskoj ambasadi, a onda seo za sto sa čelnicima Partizana kako bi se dogovorio oko isplate zaostalih dugovanja. On je tražio dve plate odmah, ali je na kraju pristao da se ceo dug "zamrzne" do sledećeg leta.

Kurir sport

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track