NOVI MAŽIĆ: Ovo je srpski arbitar koji je sudio Milanu u Ligi Evrope  (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić

UEFA MU VERUJE

NOVI MAŽIĆ: Ovo je srpski arbitar koji je sudio Milanu u Ligi Evrope (VIDEO)

Fudbal -

Nije Milorad Mažić jedini srpski sudija u evropskim takmičenjima, jer već drugu godinu zaredom UEFA ukazuje poverenje Srđanu Jovanoviću.

Jovanović je u četvrtak delio pravdu na utakmici Lige Evrope između Didelanža i Milana (0:1).

Posao je odradio odlično! Delovao je autoritativno i donosio ispravne odluke, ne dozvolivši da mu konci dešavanja na terenu ispadnu iz ruku.

Ceo sudijski tim činili su Srbi, pored Jovanovića i: Uroš Stojković, Milan Mihajlović, Lazar Lukić, Zoran Široki i Dragan Bogićević.

Jovanoviću ovo nije prvi put da sudi meč Lige Evrope, jer je tu čast imao i prošle sezone, i to dva puta.

Sredinom ove godine UEFA ga je prebacila u Prvu ligu arbitara.

Međunarodnu karijeru počeo je još 2015. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija "do 17 godina". Prošle sezone je vodio polufinale Omladinske lige šampiona (Čelsi - Porto).

foto: Saša Pavlić

U srpskoj Superligi debitovao je u sezoni 2014/15. Sledeće sezone je, između ostalog, sudio meč koji je Crvena zvezda protiv OFK Beograda dobila 6:2, a oko koga se digla velika prašina.

Zanimljivo je da ga prošle sezone jedno vreme nije bilo na superligaškim terenima, a da niko javno nije objasnio zašto. U to vreme pominjalo se da će da sudi i večiti derbi, ali od toga nije bilo ništa. Nije ga bilo sve do 12. kola, a u međuvremenu je delio pravdu u Ligi Evrope. Ove sezone je vodio šest prvenstvenih mečeva.

Jovanović se smatra perspektivnim i nadasve poštenim sudijom.

Za njega kažu da je "novi Mažić".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Saša Pavlić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track