NEPRIKOSNOVENI LUKA MODRIĆ: Hrvat tituli prvog igrača Mundijala, dodao i zvanje najboljeg fudbalera sveta (KURIR TV)
Foto: Reuters

KURIR NA LICU MESTA

NEPRIKOSNOVENI LUKA MODRIĆ: Hrvat tituli prvog igrača Mundijala, dodao i zvanje najboljeg fudbalera sveta (KURIR TV)

Fudbal -

As Reala i kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić proglašen je za najboljeg fudbalera sveta u 2018. godini u izboru Svetske fudbalske federacije.

Luka Modrić je sa Real Madridom osvojio Ligu šampiona i bio jako važan na istorijskom putu Reala, a Hrvatsku je na Svetskom prvenstvu odveo do čudesnog srebra te je osim toga proglašen najboljim igračem Mundijala i najboljim evropskim fudbalerom. Sada je trijumfovao u konkurenciji Egipćanina Mohameda Salaha i Portugalca Kristijana Ronalda.

Salah je dobio nagradu Ferenc Puškaš za najlepši gol 2018. godine, dok je za najboljeg golmana proglašen čuvar mreže Čelsija, koji sada brani za Real, Belgijanac Tibo Kurtoa.

Tim godine čine: golman: David De Hea, odbrana: Dani Alves, Rafael Varan, Sehio Ramos, Marselo, sredina terena: Luka Modrić, Engolo Kante, Eden Azar, Lionel Mesi, napad: Kilijan Mpabe, Kristijano Ronaldo.

U konkurenciji fudbalerki bez premca je Brazilka Marta, najbolji trener u 2018. godini je Francuz Didije Dešan, a njegov sunartodnik Kilijan Mbape je najbolji mladi igrač u izboru FIFA.

Peru ima najbolje navijače, a Lenart Taj je dobio nagradu za fer-plej.

foto: Reuters

21:55 - Luka Modrić je fudbaler godine

Luka Modrić je najbolji fudbaler sveta u 2018. godini. Fudbaler Reala je trijumfovao ispred Salaha i Ronalda

"Čast je biti ovde. Čestitam Kristijanu i Mohamedu. Moram da se zahvalim i da pomenem mog fudbalskog idola i kapitena Hrvatske iz 1998. (Zvonimir Boban, prim aut), koji mi je od tada inspiracija i motiv. Hteo bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene.", rekao je Modrić odmah po izboru.

foto: Reuters

21:50 - Marta je najbolja igračica planete

Brazilka je odnela nagradu u konkurenciji fudbalerki

21:40 - FIFPro tim godine

Tim godine čine: golman: David De Hea, odbrana: Dani Alves, Rafael Varan, Sehio Ramos, Marselo, sredina terena: Luka Modrić, Engolo Kante, Eden Azar, Lionel Mesi, napad: Kilijan Mpabe, Kristijano Ronaldo.

foto: AP

21:34 - Lenartu Taju nagrada za fer-plej

Umesto na utakmicu Taj je otišao da pomogne čoveku obolelom od leukemije.

21:29 - Peru ima najodanije navijače FIFA je izabrala i najbolje navijače. Nagrada je posle glasanja navijača iz celog sveta pripala Peruancima za odanost prema nacionalnom timu.

21:20 - Mbapeu nagrada za najboljeg mladog igrača Najbolji mladi fudbaler sveta u 2018. godini je Francuz Kilijan Mbape. On je sa reprezentacijom Francuske postao prvak sveta u Rusiji.

21:10 - Kurtoa bez premca na golu

Belgijanac je branio dobro za Čelsi, a sa Belgjjom je bio treći na Mundijalu. Sa njim u konkurenciji bili su Ugo Loris i Kasper Šmajhel.

20:57 - Dešan najbolji trener

Najbolji trener godine je selektor svetskih prvaka Francuza Didije Dešan. On je uzeo nagradu ispred selektora Hrvatske Zlatka Dalića i bivšeg trenera Reala Zinedina Zidana.

20:48 - Mohamedu Salahu nagrada Ferenc Puškaš

Fudbaler Liverpula Mohamed Salahpostigao je najefektniji gol u 2018. On je protiv Evertona izveo nešto što se retko viđa

Egipćanin je za to dobio nagradu koja nosi ime legendarnog mađarskog napadača Ferenca Puškaša.

20:31 - Cremonija počinje

20:20 - Spektakularna pozornica

U Londonu se sprerma prava fešta. Ovo je pozornica na kojoj će biti proglašeni najbolji.

foto: Kurir Sport/Milan Rašević

20:18 - U Londonu i predsednik FSS Na ceremoniji je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza

foto: Kurir Sport/Milan Rašević

20:15 - Ronaldo pokupio sve do sada

Otkako je Fifa samostalno pokrenula izbor za najboljeg fudbalera sveta 2016. godine Kristijano Ronaldo je jedini osvajač, a njegovi protivnici ranijih godina, Mesi, Nejmar i Grizman, ovoga puta nisu ni među tri najbolja.

Iako je i Salah imao sjajnu sezonu, Luka Modrić je sa Real Madridom osvojio Ligu šampiona i bio jako važan na istorijskom putu Reala, a Hrvatsku je na Svetskom prvenstvu odveo do čudesnog srebra te je osim toga proglašen najboljim igračem Mundijala i najboljim evropskim fudbalerom.

Interesanto da Rafael Varan, jedini koji je sa Realom prvak Evrope, a sa Francuskom prvak sveta, nije u konkurenciji.

20:00 - Zvanice polako pristižu

Spektakl se sprema u Londonu, a pristižu mnoge zvanice iz sveta fudbala

Tok ceremonije

Prošli mesec je Modrić osvojio nagradu za najboljeg fudbalera Evrope u organizaciji Uefe, a 34-godišnji Ronaldo se ni na dodeli u Monaku nije pojavio.

Njegov zastupnik Horhe Mendes takada je rekao da je njegov klijent trebao dobiti nagradu a ne Modrić. To je zatim ponovio i trener Jubentusa Alegri na konferenciji za medije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track