NEVEROVATNA PRIČA ZA SVA VREMENA: Dokumentarac BBC otkrio ŠOKANTNU ISTINU o Luki Modriću! Po kršu Krajine su slikali vukove, a onda su nesvesno snimili malog čobanina koji je od danas najbolji fudbaler sveta! (VIDEO)
Foto: printscren

kao iz filma

NEVEROVATNA PRIČA ZA SVA VREMENA: Dokumentarac BBC otkrio ŠOKANTNU ISTINU o Luki Modriću! Po kršu Krajine su slikali vukove, a onda su nesvesno snimili malog čobanina koji je od danas najbolji fudbaler sveta! (VIDEO)

Fudbal -

Snimajući vukove u vrletima Velebita, o čemu je i BBC napravio dokumentarni film, Pavle Balenović, nekadašnji svirač benda u legendarnoj hrvatskoj grupi Plava trava zaborava, nije ni sanjao kako će u videosnimcima zabeležiti najboljeg fudbalera Vatrenih kako sa samo pet godina suvereno čuva ovce prkoseći opasnim divljim zverima.

Pavle Balenović, nekadašnji muzičar i filmski kaskader, život je posvetio proučavanju Velebita i njegovog životinjskog sveta, pre svega vukova koji nastanjuju tu planinu u velikom broju.

Lutajući velebitskim prostranstvima, Belenoviću je društvo pravio i vuk kojeg je usvojio dok je još bilo štene od jednog seljaka u Čračacu. Shvativši da vuk neće moći da preživi u Zagrebu, odlučio je da ga pusti u velebitska prostranstva.

Neverovatan snimak malog Luke Modrića autor je postavio na društvenim mrežamam, ali i kapitena Vatrenih kako bez straha na velebitskoj buri i pod opasnošću od strašnih vukova tera ovce u tor u sklopu rodne kuće. Taj detalj možete videti na ovom snimku od 2.30 minuta.

Dirljivu priču o vuku i čoveku BBC je ekranizovao u svom dokumentarcu ''Čovek-vuk, dnevnik Pavla Belanovića.'' Zanimljivo je da upravo ovaj film prvo ponuđen Hrvatskoj televiziji, ali oni su to odbili. Pošto ga je kupio BBC, a nakon njih i 44.000 televizijskih kuća širom sveta, HRT je odlučio da promeni odluku.

Tokom svojih lutanja Velebitom, Balenović se u Zatonu Obrovačkom sprijateljio sa Stipom Modrićem, ocem kapitena Vatrenih kojeg je 1990. godine snimio sa samo pet godina kako tera ovce u tor tokom građanskog rata.

Tokom rata porodica je odbegla u Zadar gde je nastavila sa životom. Malo ko je znao za ove podatke o ranom detinjstvu jednog od najboljih fudbalera na svetu. Ovaj snimak je dokaz da je Luka rođen u Krajini, a ne kako to Hrvati vole pišu u Zadru.

Luka je u ponedeljak poneo titulu za najboljeg fudbalera u protekloj godini u kojoj je sa Real Madridom osvojio titulu Lige šampiona, a sa reprezentacijom Hrvatske je bio vicešampion sveta.

foto: Reuters

Hrvat je bio bolji u konkurenciji još dvojice velikih fudbalera, Ronalda i Salaha. Kristijano, baš kao i Mesi, nisu bili na večerašnjoj ceremoniji FIFA iako su bili pozvani na istu.

Nakon osvajanja zvanja najboljeg fudbalera godine Luka je izjavio:

"Čast je biti ovde. Čestitam Kristijanu i Mohamedu. Moram da se zahvalim i da pomenem mog fudbalskog idola i kapitena Hrvatske iz 1998. (Zvonimir Boban, prim aut), koji mi je od tada inspiracija i motiv. Hteo bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene.", rekao je Modrić.

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track