FRANCUSKI EKSPERT ZA KLAĐENJE: Nikad nisam video uplatu od 5.000.000 evra! Da bi se izvela takva prevara potrebno je hiljadu pomagača!
Foto: Reuters, Printscreen

skeptičan

FRANCUSKI EKSPERT ZA KLAĐENJE: Nikad nisam video uplatu od 5.000.000 evra! Da bi se izvela takva prevara potrebno je hiljadu pomagača!

Fudbal -

Ekspert za sportsko klađenje, Kristijan Kalb, tvrdi da je praktično nemoguće uplatiti 5.000.000 evra na neki meč.

Francuski list L'Ekip objavio je vest da je meč Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde bio namešten. Navodno je "kredibilni doušnik" obavestio UEFA da je jedan od čelnika Crvene zvezde pokušao da uplati pet miliona evra na poraz svog tima od pet golova razlike.

Kristijan Kalb je za Radio Monte Karlo pričao o ovom slučaju i prilično je skeptičan...

"Lično, nikada nisam video tako nešto. Da mi je neko pričao o dobitku od 5.000.000 evra, rekao bih 'u redu, to je realno', ali o uplati od 5.000.000, to mi iskreno deluje zaista mnogo. Širom sveta to predstavlja oko 5% ukupnog obrta, ali da biste uplatili tu sumu potrebne su hiljade ljudi da uplaćuju sitne sume i ostanu ispod radara da bi se izvela takva prevara".

Francuski ekspert je izneo još jedno zanimljivo zapažanje vezano za ovaj slučaj.

"Takva uplata bi se brzo uočila. Među operaterima za klađenje postoje sistemi kontrole koji mogu da otkriju takve pokušaje uplate. Tako bi onaj ko se kladi morao da povećeva uloge kod mnogih kladionica i to ne samo kod legalnih, već i kod ilegalnih. Takođe, tu je i rizik koji sa sobom nosi opklada od 5.000.000 evra na pobedu od čak pet golova razlike. Da sam deo mafije koja se bavi time, sigurno ne bih to uplaćivao u Francuskoj jer je to zemlja sa najjačom kontrolom klađenja. Sistem ARJEL je odličan. Ima pristup podacima svih kladionica u Parizu u realnom vremenu i nemoguće je promaći mu", zaključio je Kalb.

Kurir sport/Mozzart sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track