BOAĆI ODGOVORIO SALAHU: Crvena zvezda pobedila Rad u uvertiri za gostovanje Liverpulu (KURIR TV)
Foto: Starsport©

superliga

BOAĆI ODGOVORIO SALAHU: Crvena zvezda pobedila Rad u uvertiri za gostovanje Liverpulu (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu ekipu Rada rezultatom 3:1 (2:0) u okviru 12. kola Superlige Srbije.

Fudbaleri Zvezde uspeli su da pobede u poslednjoj utakmici pred gostovanje ekipi Liverpula u okviru trećeg kola Lige šampiona.

Liverpul je danas savladao ekipu Hadersfilda u okviru domaćeg šampionata, strelac jedinog gola na ovom susretu bio je Mohamed Salah.

Zvezda se u početku meča mučila sa odbranom Rada, ali je onda Boaći glavom probio sjajnu odbranu gostiju. Nekoliko minuta kasnije, na isteku prvog dela igre, Gobeljić je udvostručio prednost domaćina.

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugom delu igre, a onda je Boaći u 57. minutu overio pobedu domaćina.

Bivši igrač Partizana Nenad Marinković postigao je utešni gol za ekipu Rada u 78. minutu, ali to je bilo sve od gostiju na ovom meču.

Zvezda je posle ovog kola i dalje lider na tabeli sa sedam bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša.

Drugi na tabeli je Radnički, koji je rezultatom 2:0 pobedio Zemun u Nišu.

Golove je dao Siniša Babić u 28. i 42. minutu.

Proleter je u Novom Sadu sa 1:0 pobedio Mačvu, dok su Napredak i Radnik iz Surdulice u Kruševcu igrali 1:1.

Voždovac i Mladost iz Lučana su prethodno u Beogradu igrali nerešeno 1:1.

TOK MEČA:

83. minut - Pokušao je Degenek, ali je lopta prošla pored gola jer je šut bio previše jak i neprecizan.

foto: Starsport©

81. minut - Novi pokušaj Marinkovića iz slobodnog udarca, ali je lopta prešla preko prečke i završila na tribinama.

78. minut - GOOOOOL! Nenad Marinković! Bivši igrač Partizana postiže počasni gol za goste sa Banjice.

74. minut - Iz igre izlazi Gobeljić, na teren ulazi Čaušić.

foto: Starsport©

73. minut - Najbolja prilika za Rad. Lopta je ubačena u peterac, prošla je kroz celu odbranu Zvezde i pored Borjana, ali nije uspeo posle klizećeg starta da je lepo zahvati Mihajlović.

62. minut - Iz igre izlazi Srnić, na teren ulazi Kafu.

57. minut - GOOOOOL - Boaći! Ričmond rutinski povećava prednost Zvezde posle asistencije Srnića na 3:0! Ričmond je izašao sam ispred Markovića, šutirao u njegov bliži ugao i verovatno rešio pitanje pobednika.

53. minut - Centrirao je Gobeljić levom nogom, lopta je krenula ka gol, ali je na vreme golman Rad izbacio loptu u korner. Odmah nakon toga pokušao je ponovo popularni Gobelja sa nekih 30 metara , ali je ponovo bio siguran golman Rada.

48. minut - Delije su napravile sjajnu bakljadu na severnoj tribini.

foto: Printscreen

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Završeno je prvo poluvreme utakmice!

foto: Starsport©

45. minut - GOOOOOL - Gobeljić!

39. minut - GOOOOOL - Boaći!

33. minut - Kapiten Zvezde na ovoj utakmici Stojković se povredio! Umesto njega je ušao u igru Sumaila.

24. minut - Preti Mladenović! Dobio je loptu od Marinkovića, namestio je na levu nogu i šutirao, ali Borjan je siguran.

foto: Starsport©

14. minut - Sada je Ebisilijo bio u šansi, međutim, na mestu je bio golman Rada Marković.

foto: Starsport©

10. minut - Odlična šansa za Zvezdu. Prošao je Boaći i zavrnuo loptu u peterac, ona se odbila ka golu, ali je sa linije izbio loptu loptu štoper Rada.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić - Krstičić, Jovičić - Srnić, Ebisilio, Simić - Boaći.

Rad (4-2-3-1): Marković - Vico, Perendija, Šipčić, Tričković - Bainović, Petrović - Živković, Marinković, Mladenović - Mihajlović.

Da neće biti lako svestan je i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da su ’’građevinari’’ kvalitetan i neugodan rival, konkurentan za plasman u plej-of:

’’Posle utakmice u Kupu Srbije protiv Dinama okrećemo se prvenstvu i susretu sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of. Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza reči. Čeka nas mali gradski derbi, imamo veliku želju da odbranimo titulu.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da još uvek ne može da računa na nedovoljno oporavljenog Vujadina Savića:

’’Vujadin Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim, potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a. Stavili smo ga u vatru, zbog čega je obnovio povredu, i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju. Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema.’’

Meč 12.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Rada igra se sutra, u subotu 20.oktobra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track