KLADIONICE DAVALE NELOGIČNE KVOTE, ČUDAN PENAL, SMEŠAN AUTOGOL... Ceo svet u čudu gledao detalje sa meča u Novom Sadu, a delegatu NIŠTA NIJE SUMNJIVO! (VIDEO)
Foto: Printscreen

SRPSKI FUDBAL

KLADIONICE DAVALE NELOGIČNE KVOTE, ČUDAN PENAL, SMEŠAN AUTOGOL... Ceo svet u čudu gledao detalje sa meča u Novom Sadu, a delegatu NIŠTA NIJE SUMNJIVO! (VIDEO)

Fudbal -

Dešavanja sa meča 16. kola fudbalske Suprlige Srbije između Proletera i Radničkog podigla su veliku prašinu u domaćoj javnosti.

Proleter je na poluvremenu vodio protiv Radničkog, a onda su Nišlije za dva minuta u nastavku preokrenule utakmicu i slavile sa 2:1.

I to najpre golom Haskića iz penala koji je skrivio Lambulić, a onda je isti igrač postigao krajnje komičan autogol za konačnih 1:2.

To je unelo veliku sumnju među ljubitelje fudbala, koji su putem društvenih mreža isticali da su kvote na kladionicama bile izrazito male na pobedu Radničkog, čak i kada je u drugom poluvremenu gubio sa 1:0.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da delegat Fudbalskog saveza Srbije Vuk Blečić, angažovan na sumnjivom meču između Proletera i Radničkog, u izveštaju nije prijavio ništa neuobičajeno.

Član Izvršnog odbora FSS Dragiša Binić potvrdio je da je dobio "čist" izveštaj.

"Meni ništa, što bi vama bilo zanimljivo (novinarima prim. aut), nije stiglo iz Novog Sada, izuzev izveštaja delegata i učesnika utakmice. Uobičajenog, dakle, bez primedbi", rekao je Binić za "Sportski žurnal". Etički odbor FSS pokrenuo je istragu o dešavanjima na utakmici 16. kola Superlige u Novom Sadu i to po nalogu iz Evropske fudbalske unije (UEFA).

Kako su prenele "Novosti", iz UEFA se sugeriše da se pokrene postupak zbog indicija u regularnost utakmice u kojoj je domaćin poveo sa 1:0, a gosti iz Niša preokrenuli sumnjivim penalom i još sumnjivijim autogolom u roku od 60 sekundi.

Izveštaj iz UEFA nastao je na osnovu navodnih sumnjivih dešavanja u svetskim sportskim kladionicama, jer je neposredno pre početka meča u Novom Sadu, ova utakmica bila skinuta sa ponude za klađenje.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track