KRSTAJIĆ ME JE ŠOKIRAO! Danijel Aleksić: Kupovao sam nove kopačke za Srbiju!
Foto: Starsport©

intervju

KRSTAJIĆ ME JE ŠOKIRAO! Danijel Aleksić: Kupovao sam nove kopačke za Srbiju!

Fudbal -

Ofanzivni vezni u fudbalskoj reprezentaciji do ponedeljka nije imao pojma da selektor na njega najozbiljnije računa za utakmice u Ligi nacija protiv Crne Gore i Litvanije

Celu deceniju čekao je Danijel Aleksić da dobije poziv u fudbalsku reprezentaciju Srbije. Debitovao je kao klinac kod Radomira Antića 2008. godine, a sada se u nacionalni tim vraća kao iskusan fudbaler i formirana ličnost.

Sjajne partije u dresu Malatije, golovi i asistencije nisu prošli nezapaženo. Selektor Mladen Krstajić i njegovi saradnici odlučili su da pruže šansu sjajnom ofanzivcu i provere ga protiv Crne Gore i Litvanije u Ligi nacija.

Posle deset godina ste u reprezentaciji Srbije. Kakav je osećaj? - Fenomenalan! Nikad se bolje nisam osećao - počeo je razgovor za Kurir Danijel Aleksić.

Kako je došlo do poziva? - Iznenada! Stigao sam za vikend u Srbiju, da vidim porodicu u Novom Sadu. Ustao sam, šetao sam sa sinom, kad je telefon zazvonio. Ponedeljak ujutro, ne znam ko je... Prvo me je pozvao Milan Obradović, pomoćnik selektora Mladena Krstajića, a potom i Pavle Simić. Bio sam u isto vreme šokiran i počastvovan. Imao sam tremu.

Stvarno su vas iznenadili... - Nisam imao pojma da me prate u reprezentaciji. Došao sam u Srbiju, ni kopačke nisam poneo. Imao sam neke druge planove ove nedelje. Pre dolaska u Staru Pazovu morao sam da kupim nove kopačke, kako bih imao u čemu da treniram. (smeh)

Kako su vas prihvatili reprezentativci? - Sjajno! Iz mlađih selekcija poznajem Ljajića i Rodića, s njima sam bukvalno odrastao. Tu je i Duća Tadić, s kojim sam debitovao za prvi tim Vojvodine. I Nemanja Matić, sa njim se znam iz mlade reprezentacije. Sve je kako treba.

Koja je razlika u odnosu na pre deset godina? - Ne može to da se poredi. Ovo je nešto drugo. Tada sam bio klinac, sada sam daleko iskusniji i ozbiljniji. Pre deset godina sam bio u selekciji naše lige, a ovo je sada najbolja reprezentacija Srbije.

Šta očekujete u reprezentaciji? - Da uživam! Čast je biti u grupi sa ovim momcima, što onima mlađim, što starijim... Svaki trening, svaki obrok, svaki minut sa njima znači. Ima tu šta da se nauči.

Nadate li se da ćete dobiti šansu da zaigrate protiv Crne Gore ili Litvanije? - Momci su odradili veći posao u Ligi nacija, sada ga treba samo završiti na pravi način. Imam motiv, sportista sam. Uradiću sve što je do mene, a ako mi selektor ukaže priliku, tu sam.

Delujete zadovoljno. - Srećan sam, za mene je srpski dres svetinja! Ovo je nagrada za sve ono što sam preturio preko glave u proteklih nekoliko godina. Samo ja znam koliko sam truda i znoja uložio da se vratim - zaključio je Aleksić.

foto: Starsport©

Turska je hit

Malatija pravi izbor

Malatija je hit u prvenstvu Turske. Kako vam je u klubu? - Sve mi se nekako poklopilo. Prija mi mentalitet Turaka, domaći igrači su me sjajno prihvatili i hvala im na tome. Klub je zdrav, navijači temperamentni, nama sjajno ide u prvenstvu, četvrti smo na tabeli. Trener Erol Bulut me je hteo, a to dosta znači. Samo neka potraje ovako i da napravimo rezultat. Želeo bih da ostanem u Turskoj što duže, baš mi se sviđa.

Prijatelji

Donald je poseban

S vama u timu je i Mičel Donald, bivši igrač Crvene zvezde. Da li se družite? - Družim se sa svim igračima, ali Donald je stvarno nešto posebno. Mnogo dobar momak, sa njim imam mnogo zajedničkih tema za priču. (smeh)

Nesuđeni transfer

Zvezda... Idemo dalje

Prošle zime htela vas je Crvena zvezda. Zašto nije došlo do transfera? - Hm, hm... Ne bih se vraćao na to što je bilo niti dužio priču. Bilo je što je bilo. Tako ja gledam na te stvari. Idemo dalje.

27 godina ima Danijel Aleksić 1,5 miliona iznosio je njegov transfer iz Vojvodine u Đenovu 51 utakmicu odigrao je za mlađe selekcije Srbije

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track