ČUVENI NEMAC VERUJE U KVALITET SRBINA: Ferster procenjuje Jovića na 60 miliona evra (VIDEO)
Foto: EPA/RONALD WITTEK

Ajntraht trlja ruke

ČUVENI NEMAC VERUJE U KVALITET SRBINA: Ferster procenjuje Jovića na 60 miliona evra (VIDEO)

Fudbal -

U Ajtntrahtu su već ubeđeni da su napravili posao veka kada su odlučili prošlog leta da ga dovedu iz Benfike na dvogodišnju pozajmicu.

Najveća senzacija Bundeslige u ovoj sezoni Luka Jović vredi na tržištu 60 miliona evra. Ovo tvrdi veliki as nemačkog fudbala, legendarni štoper "elfa" i Štugarta Karlhanjc Ferster, koji su uz procenu trenutne vrednosti daje i prognozu za budućnost - mladom Srbinu će cena nastaviti da raste ako ostane na vrhu liste najboljih strelaca Bundeslige.

U Lisabonu uopšte nije dobio priliku, a već nakon dve razvojne godine u Bundesligi Ajntraht je u prilici da bira da li će ga za višemilionski iznos proslediti kod Nike Kovača u Bajern ili će preći u Juventus, koji je, takođe, pokazao interesovanje.

Pre svega toga, Ajntraht će morati da otkupi prava od Benfike za 12 miliona evra, ali će ostati klauzula po kojoj Portugalcima sledi još 30 odsto od vrednosti narednog transfera. Iz svega se može zaključiti da je i Benfika napravila veliki posao. Njegovim dovođenjem iz Apolona, odnosno Crvene zvezde za nešto više od 1.75 miliona evra i određene procente od naredne prodaje, nisu narušili fizionomiju svoje ekipe, a razigravanjem u Nemačkoj, nekog na koga uopšte nisu računali, došli su u situaciju da zarade preko 30 miliona evra. Možda iz ovog primera nešto nauče i srpski klubovi!

Bajern zagrizao za Luku

Nemački mediji sve češće spominju mogućnost da se Jović preseli na Alijanc arenu, u sklopu velike obnove ekipe minhenskog Bajerna za narednu sezonu. Pored Jovića, Bavarci planiraju da dovedu desnog beka Štutgarta Benžamina Pavara i štopera Ajaksa Matijasa De Lihta, i da za sve budeće poslove potroše oko 200 miliona evra. Stoga su definitivno odustali da angažuju Džejmsa Rodrigeza, kojem ističe dvogodišnja pozajmica iz Real Madrida.

Jović u brojkama

*9 golova u Bundesligi *Pogodak na svakih 62 minuta igre *3 gola u Ligi Evrope *U dva takmičenja ukupno proveo 735 minuta na terenu *7 golova postigao levom nogom, iako se bolje služi desnom

Švajcarce samo pobeda vodi na prvo mesto, Belgiji sasvim odgovara i remi. Kvota na keca je 3,25, a na iks 3,30, dok je dvojka 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Švajcarska - Belgija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track