ORLOVI, BIĆE PAKLENO U DIVIZIJI B: Evo šta očekuje Srbiju u višem rangu Lige nacija! Bivši prvak sveta, vicešampioni planete, iznenađenja sa Mundijala i EP.... (VIDEO)
Foto: Starsport©

BIĆE ZANIMLJIVO

ORLOVI, BIĆE PAKLENO U DIVIZIJI B: Evo šta očekuje Srbiju u višem rangu Lige nacija! Bivši prvak sveta, vicešampioni planete, iznenađenja sa Mundijala i EP.... (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju u Humskoj 4:1 (0:0) u meču poslednjeg, šestog kola i overila prvo mesto u Grupi 4 Divizije C premijernog izdanja Lige nacija.

"Orlovi" kao pobednici grupe igraće u sledećem ciklusu Lige nacija, na jesen 2020. godine, u Diviziji B. Takođe, obezbedili su sebi alternativni put ka Evropskom prvenstvu 2020, ukoliko sledeće godine ne budu uspešni u redovnim kvalifikacijama.

Srbija je takmičenje u Grupi 4 završila sa 14 bodova, dok je Litvanija bez bodova.

Ono što sve zanima svakako jeste šta nas očekuje u višem rangu takmičenja. Tamo je takođe od danas sve postalo poznato i jedno je sigurno, neće nam biti lako.

Na iznenađenje mnogih, u Diviziji B će se od sledeće runde naći reprezentacije Nemačke i Hrvatske, bivši šampion sveta i aktuelni vicešampion planete.

Podsetimo, Hrvati do poslednjih pet minutu na Vembliju bili u Diviziji A, ali onda je Kejn golom doneo pobedu Englezima i Kockaste poslao u niži rang takmičenja.

Osim njih, tu će biti još nekoliko velikih imena.

Pre svega, tu je Rusija koja je mnoge iznenadila svojim partijama na poslednjem Mundijalu gde je kao domaćin eliminisala favorizovanu Španiju.

U Diviziji B će od sledeće runde biti i Island koji je eliminisan iz najvišeg ranga takmičenja, a svi ih pamtimo po drobrim partijama na poslednjem Evropskom prvenstvu gde su stigli do Top 8 faze ovog takmičenja.

Osim Srbije, korak napred napravile su i reprezentacije Norveške, Finske i Škotske koje su bile dominantne u svojim grupama u okviru Lige C.

Nema sumnje da će Orlovima biti više nego teško u novoj Diviziji, ali ovaj novi rang koliko odnosi, toliko može i da donese. Svakako će biti jedno dobro i novo iskustvo za sve reprezentativce koji će u duelima sa velikim reprezentacijam značajno podići nivo svoje igre, naravno, ukoliko budu želeli da se nadmeću sa njima.

Kurir sport

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track