OD ŠAMPIONA SVETA DO TRGOVCA ORUŽJEM: Neverovatna životna priča čudesnog golgetera iz Kalabrije! MAFIJA MU JE UNŠTILA ŽIVOT (VIDEO)
Foto: Reuters

NA DANAŠNJI DAN

OD ŠAMPIONA SVETA DO TRGOVCA ORUŽJEM: Neverovatna životna priča čudesnog golgetera iz Kalabrije! MAFIJA MU JE UNŠTILA ŽIVOT (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan 1979. godine rođen je italijanski fudbaler Vinćenco Jakvinta.

Vinčenco Jakvinta bio je i legenda Udinezea, za koji je igrao od 2000. do 2007. godine. Zatim je potpisao za Juventus, s kojim je bio šampion Italije 2013., dok je s Italijom 2006. osvojio titulu svetskog prvaka u Nemačkoj.

Ali ono po čemu će ovaj fudbaler ostati upamćen jeste njegova saradnja sa mafijom, zbog koje je na 'čizmi' izbio skandal neviđenih razmera.

Vinćenco Jakvinta je osuđen na dve godine zatvora zbog saradnje sa mafijom. U njegovoj kući su u decembru 2015. godine pronašli oružje i optužili ga da je imao nameru da ga proda “Ndrageti, Kalabrijskoj mafiji”.

Više od 140 ljudi je bilo deo suđenja na severu Italije, a prema presudi Vinćencov otac Đuzepe je osuđen na 19 godina, dok je Vinćenco dobio blažu kaznu jer nije bilo dokaza o nameri da pomogne mafiji.

"Ja sam javna ličnost. Oružje sam doneo u kuću zbog budućnosti, kako bih mogao da se zaštitim po završetku karijere. Volim u slobodno vreme da idem u streljanu", rekao je Jakvinta na sudu.

Jakvinta je proglašen krivim zbog navodnog davanja vatrenog oružja svom ocu, koji je već bio pod prismotrom suda i nije smeo da dolazi ni u kakav kontakt sa oružjem.

Kada je izrečena presuda, Jakvinta je u sudnici počeo da viče kako je nevin i da je osuđen samo zato što je iz Kalabrije, dela Italije u kojem Ndrangeta ima najjači uticaj.

"Uništili su mi život ni zbog čega, samo jer dolazim iz Kalabrije. Ništa nismo uradili i nemamo ništa sa Ndrangetom! Patim kao pas ni zbog čega", drao se nekadašnji golgeter.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track