KUP SRBIJE

POBEDA ZA JAGODU! Kišni čovek Veljko Simić odveo Zvezdu u četvrtfinale: Crveno-beli bolji od žilavog TSC u Kupu Srbije! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu TSC iz Bačke Topole rezultatom 4:1 (1:0) i tako se plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije.

1 / 10 Foto: STARSPORT

Navijači su na severnoj tribini transparentom obeležili godišnjicu smrti svog druga sa tribine Marka Ivkovića Jagode koji je ubijen u Turskoj od strane navijača Galatasaraja!

Najzaslužniji za ovu pobedu crveno-belih bio je Veljko Simić koji je na ovom meču postigao dva gola i na to dodao jednu asisteniju.

U nadoknadi vremena strelac za crveno-bele bio je i Joveljić sa bele tačke, nad kojim je bio i napravljen faul. On je u igru ušao samo nekoliko minuta ranije i insistirao je da izvede taj penal.

Jedini gol za goste delo je Zvezdinog fudbaler Sumaile koji je nespretnom reakcijom poslao loptu u svoju mrežu.

Ovom pobedom Zvezda je postala i poslednju učesnik četvrtfinala nacionalnog Kupa.

Zbog obaveza u Evropi, crveno-beli su ovaj meč sa TSC morali da odlože, pa su svi ostali učesnici četvrtfinala bili od ranije poznati.

Tok meča:

DRUGO POLUVREME:

94. minut - GOOOOL! Joveljić sa penala donosi ubedljivu pobedu Zvezdi.

90. minut - Poslednji minut na meču i šansa za Simića koji je bio previše iskosa da bi bolje mogao da ugorzi golmana gostiju Jorgića. Igraće se još četiri minuta nadoknade vremena.

81. minut - Šansa za TSC! Pokušaj Silađija izblokirao je Gobeljić i lopta je završila u korneru. U narednom napadu Silađi je opet šutirao, ovaj put mnogo bolje, ali je Popović bio na mestu.

71. minut - GOOOOOOL! Na asistenciju Gobeljića, gol pogađa Simić. Njegov drugi gol i asistenicja.

68. minut - Oštar start Hajdina koji dobija žuti karton.

60. minut - Iz igre izlazi Kafu, na teren ulazi Srnić.

58. minut - Dve nove šanse za Simića. Oba pua je bio nerpecizan za nekoliko centimetara.

53. minut - Novi pokušaj gostiju. Pastajić je ušao u šesnaest, nemstio se, ali je promašio čitav gol.

51. minut - GOOOOOL! Sumaila postiže autogol.

50. minut - GOOOOOL! Stojiljković! Simić je sada asistirao.

49. minut - Pokušaj Hajdina, golman Jorgić je odbio loptu do Stojiljkovića koji je ponovo izbio sam ispred gola, ali nije uspeo da pogodi.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završen je prvi deo igre, Zvezda vodi na poluvremenu.

43. minut - Nova prilika za Stojiljkovića. Dva puta je pokušao sa nekih pet metara, ali oba puta golman gostiju je izašao kao pobednik.

41. minut - Bravura Kafu! Izbacio je nekoliko igrača gostiju odličnom fintom, izbio ispred gola, ali onda zbog nedostatka snage promašio čitav gol.

39. minut - GOOOOOOL! Veljko Simić dovodi Zvezdu u prednost!

35. minut - Novi pokušaj Stojiljkovića. Ubačena je lopta sa desne strane, odbila se na sredinu šesnaesterca i na nju je naleteo napadač Stojiljković. Ali golman gostiju je bio siguran.

23. minut - Novi šut Zvezde, pokušao je iz daljine Jovičić, ali ponovo pored gola.

21. minut - Pokušaj Hajdina iz daljine, ali ponovo pored gola.

18. minut - Pokušao je Jovičić sa ivice šesnaesterca, lopta je zakačila igrača gostiju i za koji milimetar završila pored levestative gola Zvezde.

17. minut - Blago rečeno, čudna situacija! Loptu je Gobeljić pokušao da vrati golmanu Zoranu Popoviću, pas je presekao napadač Zvezde, ali je pomoćni sudija iz NEPOZNATOG razloga podigao zastavicu i pokazao ofsajd poziciju.

15. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj za Zvezdu. Posle centaršuta, glavom je pokušao Stojiljković, ali je lopta završila tik pored stative.

13. minut - Prvi pokušaj gostiju, ali lopta je posle šuta završila daleko preko gola.

10. minut - Kiša i loš teren značajno utiču na tempo i kvalitet igre.

1. minut - Utakmica je počela!

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin, Jovičić, Krstičić, Kafu, Marin, Simić, Stojiljković.

TSK: Jorgić, Bečelić, Skopljak, Lalić, Varga, Plavšić, Finković, Denković, Milisavljević, Bastajić, Damjanović.

Druženje sa Pavkovim

Uoči meča Crvene zvezde i TSK-a u kupu Srbije, Crvena zvezda je organizovala druženje sa Milanom Pavkovim u Red Star šopu. Tom prilikom promovisana je majica sa njegovim likom ukrašena stihovima "Hej Pavkov, skoči i daj gol glavom". Više o tome pročitajte OVDE

Crvena zvezda i TSK od 15 časova igraju meč osmine finala Kupa Srbije na stadionu "Rajko Mitić".

Izabranici Vladana Milojevića na fudbalskom putu za manje od mesec dana imaju da prevale sedam utakmica.

Seriju će početi mečom sa TSK-om, odnosno odlično organizovanim sastavom iz PLS-a koji će na megdan crveno-belima doći jako motivisani.

Zvezdi je ovo prvi meč posle trjumfa nad Liverpulom u Ligi šampiona, a sa druge strane TSK nije poražen još od prve dekade septembra.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da mečom protiv TSC-a iz Bačke Topole u osmini finala Kupa Srbije za njegov tim kreće naporan ritam do kraja prvog dela sezone.

"Imali smo sreće, skoro celu jesen imali lepo vreme i to nas je sve razmazilo. Sada nam predstoje teži tereni, ali pravićemo rotacije i već sam preneo igračima da budu maksimalno primpremljeni", rekao je Milojević, konstatujući da se teški mečevi u Ligi šampiona odražavaju na umor i povrede, ali da ne želi da se žali jer voli utakmice na tri dana.

vladan milojević
vladan milojevićfoto: Starsport©

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole trudiće se da ostvare što bolji rezultat protiv Crvene zvezde.

"Odigraćemo dobru utakmicu i pokušaćemo Zvezdi da zagorčamo život u tih 90 minuta" rekao je pomoćni trener ekipe Mirko Jovanović u Bačkoj Topoli.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track