PARTIZAN PREKINUO CRNU SERIJU NA GOSTOVANJIMA: Crno-beli savladali Rad na Banjici! Meču prethodio sukob huligana! (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGa Srbije

PARTIZAN PREKINUO CRNU SERIJU NA GOSTOVANJIMA: Crno-beli savladali Rad na Banjici! Meču prethodio sukob huligana! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Rad 3:0 (2:0) u 20. kolu Superlige Srbije.

Izabranici trenera Zorana Mirkovića, tako su prekinuli niz od tri remija na gostovanjima: Čukarički (1:1), Spartak (0:0), Radnički Niš (2:2) i primakli se vrhu tabele.

Interesantno je da su pre ovog crno-beli poslednju prvenstvenu pobedu na strani ostvarili 15. septembra protiv Proletera (1:0) u Novom Sadu.

Golove za Partizan postigli su Rikardo u 5. i 70. minutu i Nemanja R. Miletić u 10. minutu.

foto: Starsport©

Meču na Banjici prethodila je tuča navijača na Banjici.

Crno-beli su na gostovanju u svakom segmentu igre bili bolji rival od "gradjevinara" koji su veoma loše ušli u utakmicu i na kraju upisali novi poraz.

Partizan je poveo već iz prve prilike na meču u petom minutu kada je Goran Zakarić lob dodavanjem preko veznog reda Rada uposlio Rikarda Gomeša, a ovaj u situaciji "jedan na jedan" lako savladao golmana Rada.

Pet minuta kasnije crno-beli su došli do dva gola prednosti, a ovaj put Zakarić je asistirao iz kornera sa desne strane, a najbolje se u šesnaestercu Rada snašao Nemanja Miletić.

Imao je Partizan u nastavku susreta potpunu kontrolu, napadao je i stvarao šanse, ali golovi su izostali do 71. minuta.

Tada je opet posle prekida, odnosno slobodnog udarca sa oko 30 metara, Gomeš je dobro reagovao na gol-liniji i postavio konačan rezultat.

.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

90+1. minut - Velika prilika za Rikarda, ali ga je Marković sprečio da postigne i treći gol

87. minut - Dobar napad Rada, ali bez završnice

81. minut - KAKAV PROMAŠAJ! Đorđe Ivanović je sa samo nekoliko metara promašio prazan gol Rada

76. minut - Nekoliko minuta bez uzbuđenja

71. minut - GOOOOOOL 3:0 Rikardo! Valijente je šutirao, Marković je odbio loptu, Rikardo je bio najbliži i najprisebniji i zatresao mrežu

67. minut - Pantić je bio u šansi, ali mu je lopta pobegla u odsudnom trenutku, pa je Marković uspeo da interveniše, a u nastavku su fudbaleri Rada izbacili loptu u polje

56. minut - Šut Zakarića u šesnaestercu, ali lopta pogađa Šipčića i odlazi u korner

52. minut - Dobar šut Rikarda i odbrana golmana Rada

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

44. minut - Novi prekid i šansa za Partizan. Loptu međutim pred golom Rada nisu zahvatili ni Ivanović, ni Marković, ni Valijente

36. minut - Zdjelar je šutirao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola

32. minut - Dobar napad Rada. Tričković je posle duela sa Miletićem ušao u kazneni prostor, ali je Kljajić zaustavio njegov udarac

22. minut - KAKVA ŠANSA! Posle kornera i loše intervencije golmana Rada, Rikardo je šutirao, a jedan igrač domaćih je loptu izbio sa gol linije

21. minut - Ivanović je izbio sam pred golmana Rada, ali je Marković odbio loptu u korner

17. minut - Fudbaleri Rada su se polako oslobodili pritiska i krenuli ka golu Partizana

10. minut - GOOOOOL 0:2 Nemanja Miletić! Zakarić je izveo korner, a odbrana Rada je loše reagovala. Miletić je sačekao na drugoj stativi i rutinski pogodio gol

5. minut - GOOOL 0:1 Rikardo! Zakarić je sjajnio proigrao Rikarda koji je pogodio mrežu

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Stadion: Kralj Petar Prvi

Sudija: Milan Ilić

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Kosović - Zakarić, Pantić, Ivanović – Rikardo. Rezerve: Kljajić, Enake, Šehović, Smiljanić, Đerlek, Tošić, Stevanović. Trener: Zoran Mirković.

RAD: D. Marković - M. Marković, Perendija, Šipčić, Ignjatijević – Petrović, Tričković – Lutovac, Mladenović, Busnić – Jović. Rezerve: Trifunović, Tanović, Ljubinković, Kasalica, Živković, Bainović, Marinković. Trener: Dragan Stevanović.

Sastavi

Crno-beli su slavili u poslednjih šest susreta sa "građevinarima", kojima sledi grčevita borba za opstanak u domaćem šampionatu.

Trener Partizana Zoran Mirković rekao je da njegove fudbalere čeka teška utakmica, ali da ekipa kao i uvek ide na pobedu.

"Čeka nas težak duel, vreme je takvo kakvo jeste, teren nije u najsjajnijem stanju, ali šta da radimo? Bilo kako bilo, kao i uvek idemo na pobedu. Grčevito se bore za opstanak i sigurno nam neće biti lako", rekao je Mirković u najavi utakmice.

Partizan se ove sezone baš muči na gostovanjima, a možda je ovo idealan rival da se to prekine, jer Rad u poslednje vreme igra veoma loše. Crno-beli su treći na tabeli sa 40 bodova, dok je Rad sa 15 na pretposlednjem, 15. mestu u srpskom prvenstvu.

"Njihovo stanje na tabeli ne odgovara kvalitetu i potencijalu te ekipe. To je čvrst, borben tim, sa grupom starih, iskusnih igrača, a u drugom redu perspektivnih koji su prošli sve selektivne procese naše reprezentacije", kazao je trener Partizana.

Mirković je karijeru počeo upravo u Radu, a rekao je da ima emocije prema tom klubu.

"To je moj klub, tamo sam ponikao, napravio prve fudbalske korake. Klub u kom sam najviše naučio o fudbalu i životu. Radujem se vidjanju sa tim ljudima. Kada treba da ukrstimo koplja, nije mi baš najdraže", istakao je Zoran Mirković.

Kada je reč o samoj utakmici sa Radom, Mirković je kazao da bi brzi gol dobro došao njegovoj ekipi. Dodao je da njegova ekipa mora da bude konkretnija i odlučnija u završnici.

Do kraja jesenjeg dela prvenstva ostalo je još dve utakmice, a Mirković upitan o prelaznom roku rekao da će se "držati svog pravila i principa da ne priča o tim stvarima".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track