UGLEDNI NJUJORK TAJMS O SRPSKOM ŠAMPIONU: Zvezda je pohlepne i samožive klubove sa zapada Evrope podsetila na opasnost koja dolazi sa Istoka!
Foto: Starsport©

pobeda zvezde obeležila grupnu fazu lš

UGLEDNI NJUJORK TAJMS O SRPSKOM ŠAMPIONU: Zvezda je pohlepne i samožive klubove sa zapada Evrope podsetila na opasnost koja dolazi sa Istoka!

Fudbal -

Rori Smit, ugledni kolumnista "Njujork Tajmsa" smatra da je najbolji meč u grupnoj fazi Lige šampiona bio okršaj Crvene zvezde i Liverpula na Marakani.

Crvena zvezda pred više od 50.000 navijača srušila moćni Liverpul 2:0 i tako u finišu prve faze takmičenja ozbiljno zakomplikovala situaciju u "grupi smrti".

Ovaj istorijski trijumf crveno-belih ostavio je snažan utisak na Engleza, koji podseća da su upravo ekipe sa Istoka imale značajan uticaj na stvaranje kulta Lige šampiona i da bogati Zapad to ne sme da zanemari.

Pobeda Crvene zvezde nad Liverpulom od 2:0 ne samo da je dodatno zakomplikovala stvari u Grupi C, već je i podsetila, na kratko, pohlepne i samožive klubove sa zapada Evrope na opasnosti koje su nekada - ali i danas - dolazile sa Istoka, na tu potcenjenu snagu zbog koje je ovo takmičenje i postalo ovako posebno. Bilo je utakmica sa više golova, bilo je i dramatičnijih, bilo je i lepših, ali nijedna nije imala takav značaj", smatra kolumnista "Njujork Tajmsa".

foto: Printscreen

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track