IGOR DULJAJ ČETVRTU GODINU SEDI NA TRENERSKOJ KLUPI ŠAHTJORA: Mnogi bi platili da su na mom mestu

Ljubimac navijača Partizana i "rudara"

IGOR DULJAJ ČETVRTU GODINU SEDI NA TRENERSKOJ KLUPI ŠAHTJORA: Mnogi bi platili da su na mom mestu

Fudbal -

Bivši reprezentativac Srbije Igor Duljaj u tišini sakuplja trenersko iskustvo kao asistent šefa stručnog štaba Šahtjora Paula Fonseke i sprema se za dan kada će početi samostalno da vodi neku ekipu.

Za vreme provedeno sa portugalskim stručnjakom kaže da je toliko vredno da bi mnoge njegove kolege platile za takvu priliku.

- Kada su mi spomenuli mogućnost da radim kao pomoćnik u Šahtjoru rekao sam da bih došao i peške - priča Duljaj za ukrajinsku "Sevodnju" i nastavlja:

- Za mene je velika čast da sam u velikom klubu, pored velikog trenera kao što je Fonseka. Mislim da bi mnogi bili spremni da plate kako bi radili sa njim, a ja sam već tri godine pored njega i biće mi ovo odlično iskustvo za budućnost.

Ukrajinski tim, glavni trener Portugalac, pomoćnik Srbin, a njihove reprezentacije se nalaze zajedno u grupi za naredne kvalifikacije:

foto: Partizan.rs

- Žreb je bio neobičan za nas, koji funkcionišemo kao jedna porodica. Bodriću igrače Šahjora, ali ću, naravno, biti najveći navijač moje Srbije. Favoriti su Portugalci, a Srbija i Ukrajina će se boriti za drugo mesto.

Duljaj se iz kopački preselio na trenersku klupu kada je završio igračku epizodu u Sevastopolju.

- Nije mi bilo teško da prelomim. Igrao sam za Sevastopolj kada su počeli sukobi u Ukrajini. Otišao sam kući u Srbiju i čekao šta će se dogoditi. Zvali su me klubovi iz Katara i Kine, ali ja sam već bio odlučio da će Sevastopolj biti moj poslednji tim. Postojao je takav dogovor sa upravom, da kad prekinem karijeru postanem trener i oni su me uverili da sa mnom planiraju na duže staze. kada je postalo jasno da će se klub raspasti rekao sam sebi "hvala, ovo je kraj"!

Nova godina je običan dan, Božić je prazni Skromni momak iz Topole nestrpljivo čeka na porodično okupljanje tokom pauze. - Mnogo vremena provodim van Srbije i kada pronađem malo vremena obavezno odlazim kući. Ništa se ni ovog puta neće promeniti. Odlazim da se vidim sa roditeljima, a za Novu godinu ne planiram ništa. Večeraću, odgledati film i otići da spavam pre ponoći. Za mene je to običan dan, a božić je praznik!

LIČNA KARTA

Igor Duljaj

Rođen: 29. novembar 1979. godine Klubovi: Partizan (1997-2003, Šahtjor (2004-2010) i Sevastopolj (2010-2014). Reprezentacija: 52 utakmice

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track