ZA ANALE! NEVEROVATNE SCENE NA DODELI NAGRADA FSS: Ljubav na srpski, fudbalski način! Nekada ratovali, a sada se ljube! (FOTO)
Foto: Starsport©

ko bi ovo očekivao

ZA ANALE! NEVEROVATNE SCENE NA DODELI NAGRADA FSS: Ljubav na srpski, fudbalski način! Nekada ratovali, a sada se ljube! (FOTO)

Fudbal -

Navijači, učite od njih Iako su se do juče žestoko prozivali i pljuvali, čelnici Saveza i najvećih srpskih klubova prijatno uz piće ćaskali u na koktelu u hotelu "Kraun plaza"

Dodela Zlatne lopte u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije ujedinila je na jednom mestu najveće "fudbalske neprijatelje". Prosto je bilo nezamislivo gledati kako se smeškaju i međusobno dobro zabavljaju sportski čelnici Saveza, Crvene zvezde i Partizana. Kako aktuelni, tako i bivši... Scene iz beogradskog hotela "Kraun plaza" zasenile su dobitnike nagrada Vladana Milojevića i Aleksandra Mitrovića. Slavodobitnici su pali u drugi plan, kada su "veliki igrači" srpskog fudbala stupili na glavnu binu.

Prijatno su ćaskali, komentarisali, smejali se na raznorazne opaske, čak su se i zdravili kao najbolji prijatelji grlili i ljubili. Pitanje je samo, koliko je sve to bilo iskreno... U međusobnim okršajima unazad deset godina nisu se štedeli. Vadili su najprljavije stvari jedni o drugima i time punili novinske stupce, izdavali kilometarska saopštenja međusobno se optužujući.

1 / 24 Foto: Starsport©

A, onda, kao da su sve to zaboravili. Naši fotoreporteri zabaležili su prijatno ćaskanje direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića sa čelnicima Partizana, Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom.

Dortmund možda igra i najlepši fudbal u Evropi, ubedljivo je prvi u Bundesligi, a kvota na Milionere na današnjem gostovanju Fortuni Dizeldorf je 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Fortuna - Dortmund.

Čak su snimili i kako Terzić Tomislavu Karadžiću pokazuje nešto na svom mobilnom telefonu, a Vazura kradomice virka preko ramena, kako bi video o čemu se radi. Da smo zemlja čuda, shvatili smo to odavno, još samo da i na delu vidimo da nam se u srpskom fudbalu dešavaju neverovatne stvari, kao juče na svečanom koktelu... I Bog, da nas vidi.

Terza i Vazura

Generalni direktori "večitih rivala" nisu se verbalno štedeli u prethodne dve sezone. Bilo je to "otrovnih strelica" i zajedljivih komentara. I jedan i drugi nisu odlazili na stadion rivala, jer se kako kažu tamo nisu osećali bezbedno. Pominjao je ranije Terzić da je "Vazura bistar momak, ali da mu nije lako na -16", aludirajući pre tri godine na bodovnu razliku između dva kluba. Vazura je u aprilu 2016. tražio izvinjenje od Terzića, kada su navijači Crvene zvezde poslali crveno-beli falus od balona u ložu gde su se nalazili čelnici Partizana.

Terza i Tole

Nikada nisu krili da se ne vole, ali su uvek isticali da jedan drugoga veoma uvažavaju. Njih dvojica imaju dugi istoriju sukoba. Prvo je Terzić iskoristio nestanak zajedničke države Srbije i Crne Gore da postane predsednik FSS. Onda mu je Tole uzvratio proglasivši se njegovim naslednikom dok je protiv Terzića bio vođen sudski postupak. Posle je Terzić optužio Karadžića da je na mesto predsednik FSS postavio Kokezu, samo da bi radio protiv interesa Crvene zvezde.

Tole i Vučela

Reklo bi se stari partizanovci, spremni da rade samo za interes kluba iz Humske. Karadžić je uvek isticao da je Partizanu potrebno jedinstvo, a prošle godine u opozicija ga je videla kao spasioca i čoveka koji bi trebalo da zameni Vučelića. Nikada nije Tole krio da je blizak sa bivšim predsednikom Đurićem, koji je bio, a i danas je najveći oponent vladajućoj garnituri crno-belih.

Džaja i Bjeka

Stara garda! Džentlmeni koji nikada jedan o drugome nisu pričali iza leđa, iako se nisu štedeli. Znali su dobrano da opletu jedan drugoga preko medija, ali sve u granicama dozvoljenog, bez "udaraca ispod pojasa" i "u rukavicama". Njihov rečnik je bio drugačiji od sadašnjeg. Umeli su dobrano da zakrve, baš u vreme kada je prekršeno nepisano pravilo da jedni drugima ne uzimaju igrače, odnosno u vreme kada je Milko Đurovski iz Zvezde prešao u Partizan.

Vesić i Karadžić

Bilo je neverovatno videti da sede jedan pored drugoga. Bili su zakleti neprijatelji dok su sedeli u upravama "večitih rivala". Tole je Vesića i Lukića nazvao najvećim problemima Crvene zvezde pre sedam godina, a Vesića je čak optužio i da mu je pretio Delijama. Sa druge strane, pre pet godina Vesić je Toletu poručio da je on poslednji koji može da mu deli lekcije i govori o poštenju.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track